Seminar: “Wageningen University & Research, BU Greenhouse Horticulture: applications for plant breeding”

Toepassingen voor plantenveredeling in glastuinbouw

Plantenveredeling is de basis voor het creëren van nieuwe plantenrassen die veerkrachtiger zijn, met een hoge productie en kwaliteit, die voldoen aan de wensen van de consument. Op het gebied van genomische selectie en high-throughput-technologie zijn kennis en expertise op het gebied van gewasfysiologie, veerkracht en fenotypering essentieel om het potentieel van een nieuw plantengenotype betrouwbaar te voorspellen.

Organisator Wageningen University & Research, BU Greenhouse Horticulture

wo 6 juni 2018 12:30 tot 18:00

Locatie Bleiswijk
Violierenweg 1
2665 MV Bleiswijk
0317 - 485 606

WUR Glastuinbouw kan een bijdrage leveren aan het veredelingsproces door onze state-of-the-art kassenfaciliteiten, fysiologische kennis, geautomatiseerde meetsystemen, data-analyse door middel van gewasgroeimodellering toe te passen en daarbij commerciële best practices in overweging te nemen. Tijdens deze themadag willen we u informeren over onze nieuwste ontwikkelingen op dit gebied en met u bespreken hoe dit kan bijdragen aan het veredelen van planten.

Programma (Let op! Deze themadag is Engelstalig.)
Tijd Activiteit
12.30 uur Aankomst WUR Glastuinbouw, Bleiswijk
13.00 uur Welkom door Eric Poot
13.15 uur Verbetering van de plantengroei en -kwaliteit: spectrale mogelijkheden door Anja Dieleman
13.45 uur Eco-metabolomics voor plantenresistentie door Kirsten Leiss
14.15 uur Automatisering en robotica voor high-throughput fenotypering en precisietuinbouw door Rick van de Zedde
14.45 uur Koffie / thee pauze
15.05 uur Modellering van de fysiologische analyse van GxE-interactie door Anne Elings
15.35 uur Pesticidevrije productie van leliebollen door Henk Gude
16.00 uur Bezoek aan de kassen en demonstraties. Dit deel omvat een bezoek aan experimentele proeven met bloembollen, bloemkwaliteit, groenten en bessen onderzoek.
17.00 uur Borrel
17.30 uur Afsluiting

Er zijn geen kosten verbonden aan dit evenement.

Aanmelden

Deze informatiedag is bedoeld voor bedrijven die actief zijn op het gebied van plantenveredeling. Stuur vóór 30 mei een e-mail naar Chantal Pont met uw naam en bedrijfsnaam.