Mansholt

Lezing

Tweede Mansholtlezing: over voedselbeleid en -onderzoek, woensdag 20 september 2017

Wageningen University & Research nodigt u met trots uit voor de tweede Mansholtlezing. Deze Mansholtlezing heeft een focus op voedselbeleid en -onderzoek.

Organisator Wageningen University & Research

wo 20 september 2017 14:00 tot 18:00

Locatie Radisson Blu Royal Hotel, Rue du Fossé 47, Brussels

Voorzitter van het college van bestuur van Wageningen University & Research, prof dr Louise O. Fresco, zal de lezing openen, waaraan twee documenten ten grondslag liggen:

• Het beleidsdocument ‘Food Transitions 2030’ concentreert zich op de uitdaging om de transitie naar een duurzame, betaalbare, betrouwbare en hoog kwaliteit voedselsysteem in de komende decennia die voldoet aan de vraag van een diverse en groeiende wereldbevolking.
  • Het beleidsdocument ‘Towards a European Food and Nutrition policy’ onderzoekt het huidige beleid en de praktijk, voor de vraag hoe innovaties kunnen bijdragen aan betere diëten.

Een forum van internationale experts bediscussieert de beide documenten.

14:00 Welcome
14:30 Introduction by Prof Louise O. Fresco
14:50 Towards an European Food and Nutrition policy by Prof Pieter van ‘t Veer
15:10 Food transitions 2030 by Dr Frans Kampers
15:30 Forum discussion with representatives from European Commission, Business and Research, guided by Dr Krijn Poppe

Mansholtlezingen

De Mansholtlezingen, vernoemd naar de grote Nederlandse Europese politicus en denker Sicco Mansholt, worden door Wageningen University & Research georganiseerd om Europees beleid en thema’s in het domein van Wageningen University & Research (voedsel, landbouw, duurzame leefomgeving) te bespreken. In September 2016 werd de eerste Mansholtlezing georganiseerd onder de titel ‘towards a common agricultural and food policy’.