Alumnibijeenkomst

[UITGESTELD] Wageningen Alumnibijeenkomst Regio Oost - woensdag 15 april 2020

In verband met de verscherpte maatregelen vanwege het coronavirus wordt deze regiobijeenkomst tot nader orde uitgesteld.

University Fund Wageningen & KLV organiseren in samenwerking met de Werkgroep Alumnikring Oost twee keer per jaar alumnibijeenkomsten in de regio. Dit voorjaar zijn Wageningen alumni uitgenodigd voor de bijeenkomst die op woensdag 15 april plaats zal vinden. Wij nodigen u hierbij van harte uit om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst.

Nederland over honderd jaar in 2120
Ons land staat voor grote uitdagingen, zoals klimaatadaptatie, leefbaarheid,  energietransitie, kringloop landbouw en behoud van biodiversiteit. Samen zullen deze bepalend zijn voor de ruimtelijke inrichting van Nederland en de keuzen die we daarin gezamenlijk en in samenhang maken. Er blijkt behoefte aan een vergezicht: hoe ziet Nederland er over 100 jaar uit?

Een breed team van 20 Wageningse onderzoekers maakten een kaart van Nederland over 100 jaar. De kaart laat zien hoe ons land er uit kan zien als we kiezen voor een  transitie naar een circulaire economie gebaseerd op duurzaamheid en dat rekening houdt met het belang van natuur en biodiversiteit. Geen doembeeld, maar een beeld van een groen land met brede rivieren, een samengaan van groene, leefbare steden en vitale landelijk gebieden. Behoud het goede en creëer het mooie, daar geloven de Wageningse onderzoekers in!

Lees het nieuwsbericht over deze kaart van Nederland hier.

Dr. Michael van Buuren en Ir. Bertram de Rooij van Wageningen Environmental Research nemen ons mee in dit wenkend perspectief en wat dit betekent in het licht van vandaag met nadruk op Oost Nederland. De toekomst begint immers nu.

Ir. Andries Heidema, Commissaris van de Koning in Overijssel en zelf ook Wagenings alumnus, is gastheer van de bijeenkomst.

Datum en tijd: woensdag 15 april 2020 van 17:00 - 21:30
Tijdens de bijeenkomst wordt een eenvoudige maaltijd geserveerd en een netwerkborrel. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Locatie

Provinciehuis van de Provincie Overijssel in Zwolle. Luttenbergstraat 2, Tel 038-4998899.

Na aanmelding ontvangen deelnemers een definitief programma van de bijeenkomst.

Bij het provinciehuis is voldoende parkeergelegenheid en is ook gemakkelijk te bereiken met het Openbaar Vervoer: stadsbus 11 vanaf het NS Station of 15 minuten lopen.

Na aanmelding ontvangt u het definitieve programma.

Registreren

Registreren kan via de oranje knop rechts op de pagina. Er is plek voor maximaal 70 deelnemers.

Foto- en video-opnames

Op dit evenement worden foto’s en video-opnames gemaakt. Deze voor journalistieke of academische doeleinden bedoelde opnames worden gebruikt voor verslaglegging van het evenement en kunnen gepubliceerd worden op Youtube en/of de websites, social media-accounts van Wageningen University & Research en/of University Fund Wageningen. Zonder toestemming zullen de foto’s niet worden verstrekt aan derden en zullen worden verwijderd zodra zij niet meer relevant zijn voor de weergave van het evenement.