Activiteit

Uitnodiging Nieuwjaarscafé

De belangstelling voor gezond en duurzaam voedsel groeit met de dag. Steeds meer consumenten en bedrijven vinden dat ons voedselsysteem beter kan. Zij pleiten voor gecoördineerde actie vanuit de overheid bijvoorbeeld door een Ministerie van Voedsel. Is dat een goed idee?

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 10 januari 2017 16:30 tot 19:30

Locatie Nieuwspoort, Den Haag

Ons voedselaanbod moet gezonder om ziektes als obesitas, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten terug te dringen. Wat kan een suikertax, een stoplicht op voedingsmiddelen of een laag btw tarief op gezonde producten hieraan bijdragen? De voedselproductie moet veel duurzamer of zelfs klimaatneutraal. Met meer ruimte voor plantaardige eiwitten en biodiversiteit en minder gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen. De boer die ons voedsel produceert dient een eerlijke prijs te krijgen. Maar hoe?

Wageningen University & Research, Ede/regio Food Valley en Schuttelaar & Partners nodigen u van harte uit voor het Nieuwjaarscafé op 10 januari. Kamerleden van verschillende politieke partijen zullen daar hun visie op voedsel presenteren. Het debat onder leiding van Gijs Weenink wordt gevoerd aan de hand van een overzicht van standpunten over voedsel uit de verkiezingsprogramma’s.

Programma
16.30 - 17.00 uur Ontvangst
17.00 - 17.05 uur Opening door dagvoorzitter Suzanne van der Pijl (Schuttelaar & Partners)
Setting the scene door Marjan Geluk en Martin Scholten (Wageningen University & Research/TIFN)
17.05 - 17.55 uur Debat duurzaam en gezonde voeding onder leiding van Gijs Weenink met onder andere Kamerleden Henk Leenders (PvdA) en Henk van Gerven (SP), wethouders Eric van der Burg (VVD) en Leon Meijer (CU)
17.55 - 18.10 uur Wrap-up
18.10 - 19.30 uur Borrel