Uitnodiging Zout-tweedaagse 8-9 mei 2017

Activiteit

Uitnodiging Zoet/Zout-tweedaagse 8-9 mei 2017

Al langere tijd brengen waterbeheerders en onderzoekers de effecten van klimaatverandering in beeld. Met name de afnemende zoetwaterbeschikbaarheid en, daarmee samenhangend, de toenemende verzilting vormen een belangrijke uitdaging voor het (toekomstige) waterbeheer binnen Nederland. Verzilting biedt kansen voor nieuwe vormen van gebruik en natuur, maar brengt ook uitdagingen met zich mee voor bestaand gebruik. Om deze kansen en uitdagingen met elkaar te verkennen, organiseren Rijkswaterstaat, STOWA en Wageningen University & Research een zoet-zout-tweedaagse op 8 en 9 mei 2017 waarin de ontwikkelingen bij de gebruikers van zoet water centraal staan.

Organisator Wageningen Environmental Research
Datum

ma 8 mei 2017 tot di 9 mei 2017

Locatie Hotel de Wageningse Berg, Wageningen

Vier thema's

Tijdens deze tweedaagse behandelen we vier thema’s: zout water & eten; zout water & economie; zout water & ecologie; zout water & energie. Binnen ieder thema spreken vier inleiders: een inspirator/visionair, een wetenschapper, iemand uit de praktijk en een investeerder. Hierop reflecteert een waterbeheerder. Gezamenlijk gaan we met elkaar in discussie over problemen en kansen die zout en zoet water bieden. De beoogde uitkomst is een beter inzicht in wat we nodig hebben als waterbeheerders om op korte en lange termijn de diverse gebruikers en gebruiksfuncties optimaal te bedienen.

Via het onderstaande aanmeldformulier kunt u zich aanmelden voor de tweedaagse. Binnen enkele weken staat het definitieve programma op STOWA|AGENDA

Naast de inhoudelijke programma’s gedurende de twee dagen is er op maandagavond 8 mei een informeel avondprogramma. Daarnaast is er ruimte om posters te presenteren om uw ideeën of project te illustreren, hiervoor graag even contact opnemen met de organisatie.

Deze tweedaagse is het vervolg op twee eerdere succesvolle bijeenkomsten in Haamstede (2014) en Texel (2012) waar we met ruim 100 deelnemers intensief de nieuwste kennis en inzichten hebben gedeeld en hebben gediscussieerd over de betekenis hiervan voor zoet-zoutvraagstukken.

Aanmelden

KLIK HIER om u aan te melden.

Overnachten en kosten

Het hotel dient u zelf te boeken, dit kan door een mail te sturen aan de locatie, info@hoteldewageningscheberg.nl ovv van STOWA. Doet u dit voor 9 april dan is beschikbaarheid en de afgesproken prijs van 89 euro gegarandeerd.
Buiten de kosten van het hotel (89 euro) is deelname gratis. Bij het uitchecken dient u het hotel zelf af te rekenen.