Excursie

VERPLAATST - Hannover Messe Challenge

Zit jij in 3/4/5 havo of 4/5/6 vwo, of ben je docent van deze klassen, en lijkt het jou leuk om samen met 500 andere leerlingen uit Nederland naar de grootste technologie en innovatiebeurs van Europa te gaan? Doe dan mee aan de Hannover Messe Challenge!

Organisator Food Valley Netwerk VO-HO
Datum

ma 20 april 2020 tot di 21 april 2020

Update 12 maart 2020

De Hannover Messe beurs in Duitsland en de Hannover Messe Challenge worden i.v.m. het coronavirus verplaatst. Houd de website Universiteit Twente in de gaten voor meer informatie. De deelnemers ontvangen persoonlijk bericht.

Meer informatie over de challenge

In tegenstelling tot voorgaande jaren zijn naast H4, H5, V5, V6 leerlingen ook leerlingen uit H3 en V4 welkom. Het evenement bestaat uit twee verschillende dagen: het bezoek aan de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologie beurs van Europa en een voorbereidende Science Day op de campus van de Universiteit Twente.

Het thema van dit jaar is Industrial Transformation met als subthema’s: digitalization, individualisation, carbon neutrality en demographic change. Docenten die mee gaan hebben de mogelijkheid om te slapen in een blokhut en hoeven dus niet tussen de leerlingen te slapen.

Wat dit evenement bijzonder maakt is dat het wordt georganiseerd door zeven VO-HO netwerken bestaande uit universiteiten, hogescholen en middelbare scholen uit heel Nederland.