VERZET - Omgaan met onzekerheid in relatie tot duurzame ontwikkeling

Als leerlingen onderzoek doen naar een van de complexe duurzaamheidsvraagstukken of andere hedendaagse ontwikkelingen, krijgen zij meestal te maken met onzekere kennis, tegenstrijdige kennisbronnen en onzekerheid in relatie tot toekomstbeelden of scenario's. Hoe help je je leerlingen bronnen te beoordelen en hoe begeleid je leerlingen in het omgaan met deze grote onzekere factoren?

Organisator Food Valley Netwerk VO-HO

ma 7 december 2020 15:30 tot 20:00

Locatie Wageningen Campus, gebouw n.t.b.

In verband met de huidige maatregelen rondom corona wordt deze nascholing naar 2021 verplaats. De datum is nog niet bekend, maar je kunt je wel alvast aanmelden. Zodra de nieuwe datum bekend is, wordt deze persoonlijk aan de deelnemers en via de website en onze nieuwsbrief bekend gemaakt. Deelnemers die zich reeds ingeschreven hebben, ontvangen persoonlijk bericht dat de nascholing verzet is.

Rebekah Tauritz promoveerde op dit onderwerp en laat zien hoe essentieel het taalgebruik van de docent is. Lastige onderwerpen of gesprekken gaat ze niet uit de weg, in tegendeel, ze stimuleert je als docent om ook met de leerlingen deze onzekerheid van dichtbij te durven bekijken en bespreken en leerlingen te helpen bij het ontwikkelen van onzekerheidscompetenties.