Vooraankondiging: Ikarai presenteert Muhammad

Concert

Vooraankondiging: Jazz in Wageningen - Ikarai presenteert Muhammad

Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali's wervelende speeches. Het podium wordt omgebouwd tot boksring en Ikarai neemt het publiek mee in het verhaal van bokslegende Muhammad Ali.

Organisator Impulse
Datum

do 7 maart 2019 20:00 tot 22:00

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

In MUHAMMAD neemt Ikarai een andere kijk op de bokssport. Het epische gevecht tussen Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), the Rumble in the Jungle, leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen.

Over Ikarai:

Ikarai, bestaande uit viool, altviool, cello, contrabas, piano en drums, mengt de werelden van klassieke compositie en improvisatie tot een geluid bij een verhaal. Je ervaart hun concerten als een film voor de geest. Met alleen eigen materiaal klinkt Ikarai als geen ander. Terwijl er veel gerefereerd wordt aan klassieke muziek, belichten de composities improvisatie, samenspel en spontaniteit: jazz. Het vinden van een balans tussen deze elementen karakteriseert Ikarai’s kijk op de toekomst van moderne muziek.