Voorstelling 'Mansholt' komt naar Wageningen toe

Voorstelling 'Mansholt' komt in september naar Wageningen toe

De voorstelling 'Mansholt', gebaseerd op het leven van voormalig eurocommissaris van landbouw Sicco Mansholt, komt in de zomer van 2015 naar Wageningen toe. Van 10 tot en met 13 september wordt de voorstelling in boerderij Droevendaal op Wageningen Campus gespeeld.

Organisator St.OtherWise, Studium Generale, KLV Wageningen Alumni Network, Wageningen UR

do 10 september 2015 tot zo 13 september 2015

Locatie Droevendaal, gebouwnummer 114
Kielekampsteeg 32
6708 PC Wageningen
0317 - 481110

Sicco Leendert Mansholt (1908- 1995) was boer, lid van het verzet tijdens de Tweede Wereld Oorlog, minister van landbouw en de eerste commissaris van Landbouw van de EEG. Hij hoorde bij de grondleggers van de EU en was de architect van het Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Als politicus die altijd mondiaal dacht, was hij één van de eersten die zich achter het rapport van Rome schaarde en zich hard maakte voor een maatschappij die niet gebaseerd is op economische groei.

Na afloop is er een informeel program om o.a. met boeren en alumni na te praten over de – na 40 jaar - nog steeds actuele thema’s van dit indrukwekkend verhaal.

De voorstelling Mansholt: "Over een een politicus op drift en een boer in nood", reist na een succesvol eerste seizoen opnieuw door het land en wordt zeer toepasselijk in boerderijen gespeeld.

Voor de internationale studenten en stafmedewerkers is er een speciale Engelse theatervertaling gezorgd die via een lichtkrant synchroon boven het toneel meegelezen kan worden.

Bovendien zijn er beperkt student-tickets beschikbaar voor de vaste prijs van €10. Daarnaast kunnen geintresserden die geen student zijn met korting een early bird ticket kopen voor €16. De standaardprijs van een ticket is €17,50. Wees er daarom snel om met voordeel een ticket te bemachtigen.