Lezing

Vrijheidscollege ‘Freedom from want’ door UAF-directeur Mardjan Seighali

Mardjan Seighali geeft op 21 september een vrijheidscollege tijdens de Vredes-doe-dag in Wageningen. Zij neemt haar publiek op persoonlijke en inspirerende wijze mee in de wereld van vrijheid en gelukszoekers, van Nederland, tot Amerika en haar geboorteland Iran.

Organisator Impulse
Datum

wo 21 september 2016 12:30 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115

Wat is het UAF?

Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF, opgericht in 1948, is de oudste vluchtelingenorganisatie van Nederland. Wij begeleiden vluchtelingen bij hun studie in het hoger onderwijs en het vinden van een baan die aansluit bij hun capaciteiten. Veel vluchtelingen studeerden of werkten al in het land van herkomst.

Biografie Mardjan Seighali

Mardjan Seighali is directeur van Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF. Zij groeide op in Iran en is in 1990 voor het toenmalige regime gevlucht, samen met haar twee kinderen. Haar man was haar al vooruit gegaan omdat hij zijn leven ook niet zeker was. Uiteindelijk is Mardjan met haar gezin in Nederland terecht gekomen. Daar kwam de vrijheid haar tegemoet. Mardjan is in de jaren ’90 zelf begeleid door de stichting waar zij nu directeur van is.