Presentatie

WAD, overleven op de grens van water en land

Speciaal voor docenten en leerlingen verzorgen de makers van WAD Ruben Smit en Melchert Meijer zu Slochteren in het najaar van 2018 een vertoning van de natuurfilm over het Waddengebied. Aansluitend op de film geven zij u een kijkje achter de schermen en vertellen zij meer over de totstandkoming van de film.

Organisator Food Valley Netwerk VO-HO
Datum

di 27 november 2018 09:30 tot 12:30

WAD brengt de kijker het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien. Alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film.

Maker van de film én Wageningse alumnus Ruben Smit: “Het Waddengebied verdiende al jaren een echte, goede natuurfilm. Al voor de Nieuwe Wildernis liep ik met het idee om deze film te maken. Het waddengebied is rauw en puur – al zijn schoonheid. Soms moesten we wel drie keer terug voor dat ene mooie shot waarvan we wisten dat het er was maar het zo moeilijk was om het te maken. Maar als het er dan is… dat is zo gaaf. Mijn doel is om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookjes, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur.”

Programma
09.30 Inloop en ontvangst
10.00 Vertoning van de film
11.30 Leerlingen en docenten splitsen op
De leerlingen krijgen een lezing door Ruben over Ecologie en wat hem inspireert in zijn werk als filmmaker
De docenten krijgen een workshop/lezing over het bijbehorende lesmateriaal
12.30 Einde bijeenkomsten
Bron quote Ruben Smit en foto: wadfilm.nl