WAD, overleven op de grens van water en land

Speciaal voor docenten en leerlingen verzorgen wij dinsdag 27 november een speciale vertoning van WAD, de natuurfilm over het Waddengebied. Aansluitend op de film geven de makers u een kijkje achter de schermen en komt u meer te weten over de totstandkoming van de film. Docenten krijgen bijbehorende lesmateriaal. Een unieke kans voor docenten en hun leerlingen.

Organisator Food Valley Netwerk VO-HO

di 27 november 2018 09:30 tot 12:30

Locatie Heerenstraat Theater, Molenstraat 1B, 6701 DM Wageningen

We zijn te gast in het prachtige Heerenstraat Theater in Wageningen voor deze zeer bijzondere vertoning van WAD.

WAD brengt de kijker het Waddengebied zoals je nog nooit hebt gezien. Alle dieren, vogels & planten, het zand, het weer en de seizoenen in één adembenemende film.

Maker van de film én Wageningse alumnus Ruben Smit: “Het Waddengebied verdiende al jaren een echte, goede natuurfilm. Al voor de Nieuwe Wildernis liep ik met het idee om deze film te maken. Het waddengebied is rauw en puur – al zijn schoonheid. Soms moesten we wel drie keer terug voor dat ene mooie shot waarvan we wisten dat het er was maar het zo moeilijk was om het te maken. Maar als het er dan is… dat is zo gaaf. Mijn doel is om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookjes, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur.”

09.30 Inloop en ontvangst
10.00 Vertoning van de film
11.30 Lezing door Ruben Smit en Melchert Meijer zu Schlochtern
12.30 Einde bijeenkomsten

Aanmelden

Wegens beperkte plek in het Heerenstraat Theater kunnen docenten 1 klas van maximaal 30 leerlingen aanmelden. Wilt u met meer klassen komen, dan zetten wij deze op de reservelijst.

Kosteloos voor docenten en leerlingen uit het Food Valley Scholennetwerk. Overige scholen betalen €5,- per leerling. U ontvangt achteraf een factuur.

Voor aanmelden kunt u mailen naar foodvalleynetwerk@wur.nl. Graag ontvangen we het aantal leerlingen waar u mee komt en uw telefoonnummer. U kunt dit onder "Uw vraag" in het contactformulier vermelden.

Bron quote Ruben Smit en foto: wadfilm.nl