WUtalk: New Jersey after Superstorm Sandy

WUtalk: New Jersey after Superstorm Sandy (geannuleerd)

Aan het einde van het orkaanseizoen in 2012, sloeg een storm toe aan de kust van New Jersey, orkaan Sandy, ook wel ‘Superstorm of Frankenstorm Sandy’ genoemd. Deze staat inmiddels bekend als één van de meest verwoestende stormen in de geschiedenis. De stormvloed zette 300.00 huizen langs de kust van New Jersey onder water.

Helaas hebben we moeten besluiten om deze WUtalk te annuleren. Meer informatie over de volgende WUtalk volgt in Augustus.

Organisator Wageningen University

wo 8 juni 2016 20:00 tot 21:30

Locatie Forum, gebouwnummer 102
Droevendaalsesteeg 2
6708 PB Wageningen
0317–482160

Marit Noest, studente aan Wageningen University - Master Landscape Architecture and Planning, bezocht het gebied 2,5 jaar na de storm en zag dat veel gebouwen op exact dezelfde manier waren teruggebouwd als vóór de storm. Waarom?, vroeg ze zich af, “Is er niet een manier waarop dit kustgebied kan worden herbouwd in een meer duurzame manier zodat het beter beschermd is bij een volgende orkaan?” Voor haar masterthesis maakte Marit Noest een film over de complexe antwoorden op deze ogenschijnlijk simpele vragen.

Tijdens haar WUtalk zal Marit de paradoxen bespreken van het Amerikaanse kustmanagement en haar ontwerp voor een meer duurzaam kustgebied en zal ze uitleggen waarom ze een film heeft gemaakt voor haar masterthesis.

LET OP! Het college wordt in het Engels gegeven.

Dit college is onderdeel van WUtalks, een serie met gratis colleges waar studenten, medewerkers en alumni van Wageningen UR de mogelijkheid krijgen om hun hobby of passie te kunnen delen.