Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst Den Haag/Rotterdam, woensdag 8 november 2017

University Fund Wageningen & KLV organiseren in samenwerking met de Regiocommissie Noord twee keer per jaar alumnibijeenkomsten in de regio. Dit najaar zijn Wageningen alumni uitgenodigd voor de bijeenkomst die op woensdag 8 november 2017 plaats zal vinden. De bijeenkomst zal in het teken staan van craft brewing. Wij nodigen u hierbij van harte uit om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen

wo 8 november 2017 17:30 tot 21:30

Locatie Heineken Nederland B.V.

Verslag

Alumni regiokring Den Haag-Rotterdam is woensdag 8 november te gast geweest bij Heineken te Zoeterwoude. Na een rondleiding door de fabriek hebben twee sprekers de avond gevuld. Voedingsmiddelentechnoloog Astrid van der Wijden heeft ons kennis laten maken met de bierbrouwwedstrijden van Brand.

Prof. Atze Jan van der Groot heeft ons een kijkje gegeven in de wereld van de nieuwe generatie vleesvervangers op basis van plantaardig proteïnen en gluten. Met behulp van Shear-cell technology, ontwikkeld aan de WUR, kan met deze ingrediënten een gelaagde vleesvezel-achtige structuur worden gecreëerd, waar na toevoeging van geur-, kleur, en smaakstoffen een potentieel plantaardige “biefstuk” ontstaat. Momenteel worden de eerste prototypes doorontwikkeld om de technologie op te schalen. Het project Plant meat matters is opgericht om krachten vanuit  de levensmiddelenbranche en WUR te bundelen zodat de verduurzaming van ons voedsel door dit soort innovatieve technieken wordt gecontinueerd.

Brand (één van de biermerken van Heineken) is een aantal jaren geleden gestart met het organiseren van jaarlijkse bierbouwwedstrijden voor thuisbrouwers. Het recept van de winnaar wordt op grote schaal geproduceerd, de zes winnende recepturen maken inmiddels onderdeel uit van het assortiment van Brand. Tijdens de wedstrijden staat elke jaar een ander soort bier centraal zodat het assortiment van Brand (mede door de thuisbrouwers!) steeds gevarieerder wordt. Mocht jij ook willen deelnemen, houd de site van Brand in de gaten!

16:00 - 16:30 Ontvangst rondleiding met koffie en thee
16:30 – 18:00 Rondleiding voor maximaal 30 personen (Volgeboekt)
17:30 - 18:00 Inloop gasten die geen rondleiding doen
18:00 - 18:30 Hapje drankje en gelegenheid tot netwerken
18:30 - 19:15 Atze Jan van der Goot, WUR
19:15 - 19:30 Korte pauze
19:30 - 20:15 Astrid van der Weijden, Heineken
20:15 - 21:30 Borrel inclusief proeverij van craftbieren en einde

Aanmelden

Helaas is er geen plek meer voor deze alumnibijeenkomst. U kunt een mail sturen naar alumni@wur.nl, mocht er vervolgens een plek vrij komen dan zullen wij u daar van op de hoogte stellen.

Per auto
• Komend vanuit de richting Amsterdam of Den Haag, verlaat u de snelweg via afslag 6a (Zoeterwoude-Rijndijk)
• Volg vervolgens de borden Alphen aan den Rijn (de N11)
• Sla bij de eerste kruising linksaf (richting het industrieterrein “Grote Polder”)
• Sla bij de volgende stoplichten rechtsaf
• U vindt het HEINEKEN kantoorgebouw aan uw linkerzijde
• Om het Ontvangstgebouw De Hooiberg te bereiken moet u langs het kantoorgebouw. Bij het Ontvangstgebouw is er parkeergelegenheid.

Per openbaar vervoer
Komend per trein kunt u vanaf Leiden Centraal Station HEINEKEN het beste bereiken met bus 169 richting Alphen aan den Rijn. Deze bus gaat op het hele en het halve uur. Stap uit bij de halte Burg. Smeetsweg, Zoeterwoude-Rijndijk. Vanaf deze halte loopt u in 10 minuten naar ons hoofdkantoor. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van bus 186 / 187 richting Gouda. Deze bus kent een langere reisduur. Stap uit bij halte Energieweg. Vanaf deze halte loopt u in
3 minuten naar ons hoofdkantoor. U kunt ook gebruikmaken van de treintaxi vanaf het centraal station in Leiden. Raadpleeg altijd de website van 9292 voor de meest actuele reisinformatie.

HEINEKEN Nederland B.V.
Burgemeester Smeetsweg 1