Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst Regio Noord, dinsdag 31 oktober 2017

University Fund Wageningen & KLV organiseren in samenwerking met de Regiocommissie Noord twee keer per jaar alumnibijeenkomsten in de regio. Dit najaar zijn Wageningen alumni uitgenodigd voor de bijeenkomst die op dinsdag 31 oktober 2017 plaats zal vinden. De bijeenkomst zal in het teken staan van de Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden. Wij nodigen u hierbij van harte uit om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen

di 31 oktober 2017 17:00 tot 21:30

Locatie Blokhuispoort, Leeuwarden

Thema

Nog een paar maanden te gaan en dan is het zover. Dan bruist het in Leeuwarden en de provincie Fryslân met activiteiten in het kader van duurzaamheid, integratie en milieu.
Aspecten die ons Wageningers zullen aanspreken.
Zo ook alumna Anke Lodder, die vanuit haar functie adviseur “duurzaamheid” bij het advies- en ingenieursbureau Royal HaskoningDHV. betrokken is bij het programma van Leeuwarden – Fryslân 2018: Culturele Hoofdstad van Europa. Zij is 31 oktober onze gastvrouw in de voormalige gevangenis “De Blokhuispoort” te Leeuwarden.

U krijgt tijdens deze bijeenkomst een kijkje in de keuken van de voorbereidingen tot de Culturele Hoofdstad, waarbij kunst wordt ingezet als middel voor een duurzame toekomst. Een jaar lang laten de Friezen namelijk zien hoe het leven te vieren is en daarbij een gezonde planeet achter te laten voor de volgende generaties. Cultuur is niet het doel, maar het middel.
Een manier om de Wageningse sociale domeinen te belichten, waarbij u ook uw ideeën kunt inbrengen. Daarnaast kunt u een rondleiding krijgen door het onlangs gerenoveerde monumentale pand “De Blokhuispoort”, gelegen aan het Blokhuisplein en de Keizersgracht in Leeuwarden.

17:00 - 17:30 Ontvangst met koffie en thee
17:30 - 17:40 Welkom en opening commissie
17:40 – 17:55 Intro door ir. Anke Lodder en haar verbinding met Wageningen University & Research
17:55 – 18:55 Rondleiding De Blokhuispoort
18:55 – 19.30 Buffet
19:30 – 20:00 drs. Oeds Westerhof “De legacy van Leeuwarden – Fryslân Europese Culturele Hoofdstad 2017”
20:00 – 20:30 dr.ir. CSA (Kris) van Koppen: universitair hoofddocent groep Milieubeleid, Wageningen University & Research
20:30 – 21:00 Discussie onder leiding van Jurjen van de Weg: gemeente Leeuwarden
21:00 – 21:30 Hapje/drankje en afsluiting

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor de alumnibijeenkomst middels de oranje knop aan de zijkant van het scherm. Er is plek voor maximaal 60 deelnemers.

Het adres voor de bijeenkomst is als volgt:
Blokhuisplein 40
8911 LJ Leeuwarden

Er is geen gelegenheid om bij De Blokhuispoort te parkeren. De dichtstbijzijnde parkeergarage (betaald parkeren) “de Klanderij” ligt circa 5 tot 10 munten op loopafstand van De Blokhuispoort. Parkeergarage “de Klanderij”, Posthoornsteeg 40, 8911 AT Leeuwarden.