Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst Regio Oost, woensdag 22 november 2017

University Fund Wageningen & KLV organiseren in samenwerking met de Regiocommissie Oost twee keer per jaar alumnibijeenkomsten in de regio. Dit najaar zijn Wageningen alumni uitgenodigd voor de bijeenkomst die op woensdag 22 november 2017 plaats zal vinden. De bijeenkomst zal in het teken staan van ethiek in de beroepspraktijk van de Wageningse ingenieur. Wij nodigen u hierbij van harte uit om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen

wo 22 november 2017 17:00 tot 21:30

Locatie Nieuw Sion, Diepenveen

Thema

Ethiek, transparantie, morele normen en waarden zijn onderwerpen die de afgelopen tijd vaak  aandacht krijgen. Ook in de landbouw, de voedingsmiddelensector, milieu en natuurbeheer. Reden voor de Alumnikring Regio Oost  om Prof. Bart Gremmen, Hoogleraar Filosofie en Ethiek van de WUR uit te nodigen de alumni bij te praten over deze thema´s. Daarnaast zal een tweetal Wageningers in de regio vertellen over hun ervaringen met ethische vraagstukken in hun beroepspraktijk.

De bijeenkomst vindt plaats op Nieuw Sion, de voormalige abdij in Diepenveen bij Deventer. Gebouwd in 1890, werd het erfgoed in 2015 doorgegeven aan de Stichting Nieuw Sion. Sindsdien functioneert de abdij als oecumenisch bezinningscentrum en is tevens beschikbaar voor bijeenkomsten met een passend thema. Daarmee blijft het karakter van de abdij behouden.

Programma

15:30 – 17:00 Voor belangstellenden: rondleiding door het voormalige kloostercomplex, de kloostertuin en een wandeling over het landgoed Kranenkamp - VOL
17:00 - 17:30 Inloop met koffie/thee (in de refter). Tijd voor netwerken
17:30 – 17.40 Welkom en introductie
17:40 - 18:35 Prof. Dr. H.G.J. (Bart) Gremmen (WUR): “Immorele landbouw?”
18:35 – 19:30 Maaltijd (in de bibliotheek) en tijd voor netwerken 19:30 - 20:00 Ir. C.H. (Kees) den Uijl (Business Development Manager Koninklijke Euroma en Secr. Innofood, netwerkorganisatie van de voedingsmiddelen industrie Oost Nederland): “Ethiek in de praktijk: specerijen, van VOC monopolie naar ketenbeheersing met respect voor origine”
20:00 - 20:30 Ir. G.W. (Bert) van Barneveld (oud General Manager ingenieursbureau DHV Sudamérica): “Werken in landen met een andere cultuur, normen en waarden”
20:30 – 21:00 Discussie
21:00 - 21:30 Afsluitend hapje en drankje

Datum en tijd

Woensdag 22 november 2017 van 17.00-21.30 uur. Tijdens de bijeenkomst wordt een maaltijd geserveerd en we sluiten af met een netwerkborrel. Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt voor liefhebbers een rondleiding georganiseerd in het uitgestrekte complex en omringende tuinen met daarin een berceau van een dubbele rij beuken (rijksmonument).

Locatie

Nieuw Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ, Diepenveen. Er is ruime parkeergelegenheid bij het complex. De abdij is ook bereikbaar met het openbaar vervoer: Syntus bus 165 Deventer-Raalte. Vertrek NS Deventer 15:07u of 16:37u; aankomst halte Abdij Sion 15:15u of 16:46u (halfuursdienst). Vandaar 10 minuten wandelen.

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst kunt u middels de oranje knop aan de zijkant van het scherm. U kunt ook aangeven of u wilt deelnemen aan de rondleiding voorafgaande aan de bijeenkomst. Na aanmelding ontvangt u enkele dagen voor de bijeenkomst een bevestiging. Aan de bijeenkomst en de rondleiding zijn geen kosten verbonden. Er is plek voor maximaal 80 deelnemers en 30 deelnemers bij de rondleiding.