Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst Regio Utrecht, Gezondheid en Maatschappij, donderdag 19 november 2015

Universiteitsfonds Wageningen* en KLV organiseren in samenwerking met de Wageningen Alumnikring regio Utrecht twee maal per jaar alumnibijeenkomsten. De najaarsbijeenkomst van regiokring Utrecht op donderdag 19 november werd gehouden bij het Oranje Fonds en stond in het teken van Gezondheid en Maatschappij. Centraal stond de vraag: "Wat is de invloed van groen (de omgeving) op welzijn en gezondheid?"

Organisator Wageningen University & Research

do 19 november 2015 17:30

Locatie Stichting Oranje Fonds, Maliebaan 18, 3581 CP Utrecht

We waren te gast bij het Oranje Fonds in het prachtige, historische pand in Utrecht. Het Oranje Fonds bevordert betrokkenheid in de samenleving. Door de steun van het Oranje Fonds ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plek in de maatschappij. Ronald van der Giessen, alumnus Bosbouw en directeur van het Oranje Fonds, heeft tijdens de bijeenkomst ons hier meer over verteld.

Lenneke Vaandrager en Jan Hassink verzorgden een duo presentatie op het gebied van groene gezondheid en burgerinitiatieven. Lenneke Vaandrager is Associate Professor Health and Society bij Wageningen University. Haar motto is; “Investing in Health is investing in Society and investing in Society is investing in Health”. Jan Hassink is onderzoeker op het gebied van zorglandbouw, standslandbouw bij Wageningen UR en daarnaast oprichter en coördinator bij zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem.

Bekijk hieronder de presentatie

17.30-18.00 Ontvangst en registratie met koffie en thee
    18.00-18.15 Welkom door alumnicommissie
    18.15-18.45 Presentatie door Ronald van der Giessen
    18.45-19.45 Hapje, drankje en gelegenheid tot netwerken
    19.45-20.30 Duo presentatie door Lenneke en Jan Hassink; "Groen in de stad: kansen voor gezondheid!”
    20.30-21.00 Discussie
    21.00-21.30 Borrel
    *Per 1 september 2015 bundelen de afdeling Alumnirelaties & Fondsen van Wageningen UR, het Wageningen Universiteits Fonds en KLV hun krachten in Universiteitsfonds Wageningen.