Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Den Haag/Rotterdam - donderdag 11 april 2019

University Fund Wageningen & KLV organiseren in samenwerking met de Regiocommissie Den Haag/Rotterdam twee keer per jaar alumnibijeenkomsten in de regio. Op donderdag 11 april vond er weer een bijeenkomst plaats voor alumni.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen

do 11 april 2019 17:00 tot 20:00

Locatie Het Zuid-Hollands Landschap

Samen met University Fund Wageningen & KLV, nodigde de Alumnikring Den Haag/Rotterdam u van harte uit voor de voorjaarsbijeenkomst op donderdag 11 april. Dit keer waren we te gast bij Het Zuid-Hollands Landschap en was het thema 'Natuur, landbouw en gezondheid'.

Het adres van de bijeenkomst is als volgt:
Bakkerswaal Schuwacht 232
2941 EK Lekkerkerk

Meer informatie over het Zuid-Hollands Landschap is te vinden op www.zuidhollandslandschap.nl.

Het programma en de CV's van de sprekers van deze avond kunt u hieronder vinden. Foto's van de bijeenkomst kunt u vinden hier rechts op de pagina. De presentatieslides van Michiel Houtzagers kan u hier downloaden.

15:30 OPTIONEEL: excursie door eendenkooi Bakkerswaal
17.00 Ontvangst met koffie en thee
17.30 Welkom
17.40 Michiel Houtzagers, directeur van Stichting Het Zuid-Hollands Landschap
18.30 Sjerp de Vries, senior wetenschappelijk onderzoeker, Wageningen University & Research
19.15 Borrel met hapje
20.00 Einde programma

CV Sjerp de Vries

Sjerp de Vries (1960) is omgevingspsycholoog en werkt als senior wetenschappelijk onderzoeker bij Wageningen Environmental Research, onderdeel van Wageningen University & Research.

Zijn werk focust zich op de relatie tussen mensen en hun natuurlijke omgeving. Meer specifiek gaat het daarbij om recreatief gedrag, landschapsbeleving, en het effect van contact met natuur op gezondheid en welzijn.

Hij voert kwantitatief empirisch onderzoek uit op dit terrein, variërend van experimenten en interventiestudies tot grootschalige enquêtes  en epidemiologische studies. Daarbij combineert hij vaak ruimtelijke en gezondheidsdata.

In 2018 was hij tijdelijk adviseur van de WHO op het gebied van groen en gezondheid in een stedelijke context.

Sjerp.png

CV Michiel Houtzagers

Houtzagers studeerde van 1987 tot 1993 Bosbouw en ging daarna werken bij Klingen Bomen in Driebergen. In 2000-2004 werkte hij als beleidsmedewerker Groen bij de gemeente Den Haag, waarna hij werkte bij de provincie Zuid-Holland (2004-2007). Sinds 2007 is hij directeur van het Zuid-Hollands landschap. Daar zijn en waren vele nevenfuncties aan verbonden en gerelateerd, zoals initiatiefnemer Natuur & gezondheid Den Haag eo, initiatiefnemer Nationaal park Hollandse Duinen en lid provinciale adviescommissie leefomgevingskwaliteit.

MH.jpg