Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Den Haag/Rotterdam - donderdag 28 november 2019

University Fund Wageningen & KLV organiseren in samenwerking met de Regiocommissie Den Haag/Rotterdam twee keer per jaar alumnibijeenkomsten in de regio. Dit najaar zijn Wageningen alumni uitgenodigd voor de bijeenkomst die op donderdag 28 november plaats zal vinden. Wij nodigen u hierbij van harte uit om aanwezig te zijn bij deze bijeenkomst.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen
Datum

do 28 november 2019 16:00 tot 21:00

Locatie Koppert Cress BV, De Poel 1, 2681 MB Monster

Zijn kassen de apotheken van de toekomst? 
Intelligente veredeling en teeltmethoden in kassen kan het percentage hoogwaardig inhoudsstoffen verhogen. Dit heeft potentie voor bedrijven die planten vermarkten als medicijn voor consumenten die geïnteresseerd zijn in verrijkte producten. Tuinbouwbedrijven zijn op zoek naar marktkansen in de biobased economy. 

Koppert Cress
Over de relatie tussen specifieke inhoudsstoffen en de daarmee samenhangende gezondheidseffecten is relatief weinig bekend. Koppert cress is gespecialiseerd in ‘Cressen’, zaailingen van unieke planten, met elk hun eigen, verrassende invloed op de zintuigen. Directeur van Koppert Cress, Rob Baan, zet zich al jaren in om de relatie tussen inhoudsstoffen en gezondheidseffecten inzichtelijke te maken zodat voldoende bewijsvoering kan worden verzameld voor het voeren van gezondheidsclaims. Dit is van belang voor consumentenacceptatie en waardering van deze inhoudsstoffen.  

The green house pharmacy
Het initiatief ‘The Green house pharmacy” van Wageningen WUR in samenwerking met kenniscentrum plantenstoffen doet met geïnteresseerde partijen onderzoek naar planten met hoger gehalte aan hoogwaardige verbinden.  Teelttesten worden uitgevoerd met orchideeën voor thee, productie van natuurlijke zoetstof Stevia en testen met algen culturen.

Het programma voor deze bijeenkomst vindt u hieronder.
LET OP: inschrijven voor de rondleiding voorafgaande aan de bijeenkomst is niet meer mogelijk.

Programma

16:00 Rondleiding (VOL)
17:30 Ontvangst met koffie, thee en fris
18:00 Welkom door WUR en regiocommissieleden
18:10 Presentatie Rob Baan, Koppert Cress, CEO
19:00 Eenvoudige maaltijd
19:30 Presentatie Wouter Verkerke, WUR business developer The Greenhouse Pharmacy
20:20 Afsluitende discussie
20:30 Drankje en napraten
21:00 Einde programma