Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Noord - donderdag 13 juni 2019

University Fund Wageningen & KLV organiseren in samenwerking met de Regiocommissie Noord twee keer per jaar alumnibijeenkomsten in de regio. Op donderdag 13 juni zal er weer een bijeenkomst plaatsvinden voor alumni.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen

do 13 juni 2019 17:00

Locatie Groningen Seaports, locatie Eemshaven

Samen met University Fund Wageningen & KLV, nodigt de Alumnikring Noord u van harte uit voor de voorjaarsbijeenkomst op donderdag 13 juni. Dit keer zijn we te gast bij Groningen Seaports en thema is Duurzaamheid met aandacht voor windenergie (offshore wind business) én de natuur de natuur laten om de biodiversiteit te vergroten (werelderfgoed Waddenzee).

Voorafgaand aan het hoofdprogramma is er de mogelijkheid om een rondleiding te volgen vanaf 16.30 uur. Het volledige programma vindt u onderaan deze pagina. De routebeschrijving kunt u vinden aan de rechterkant van deze pagina, onder de oranje button.

Er is plek voor 70 deelnemers bij deze bijeenkomst.

Meer informatie over Groningen Seaports is te vinden op https://www.groningen-seaports.com/

16:30 (Optioneel) Excursie door de Eemshaven
17:30 Ontvangst met koffie en thee
18:00 Welkom
18:05 Monique van den Dungen over GSP en duurzaamheid
19:00 Eenvoudige warme hap en gelegenheid tot netwerken
19:30 Em. prof. dr. Han J. Lindeboom over duurzame windenergie en duurzame natuur in de Nederlandse zeeën
20:30 Drankje en napraten
21:00 Einde programma

Schildweg 16

Havennummer 8016

Eemshaven

Biografie Monique van den Dungen

Vanuit een achtergrond in verschillende typen organisaties (bedrijfsleven > 9,5 jaar; overheid >10 jaar; adviesbureau 4 jaar; NGO 5 jaar en buitenland > 4 jaar) heb ik in verschillende rollen een jarenlange ervaring opgebouwd als strategisch adviseur en projectleider in strategische visievorming en beleidsprocessen.

In mijn werk staat samenwerking centraal. Mijn oprechte overtuiging en ervaring is dat het samenbrengen en benutten van de kennis, kunde en ervaring van anderen, mensen verbindt, schijnbare tegenstellingen overbrugt en leidt tot snellere, betere en gedragen resultaten.

Ik werk graag voor en met organisaties met maatschappelijke impact, bij voorkeur met internationale connecties. Organisaties die van betekenis zijn vor een duurzame samenleving en daar op innovatieve wijze aan willen werken.

Op mijn werk ben ik een verbinder. Thuis ben ik een familiemens, buitenmens en lees ik en kook ik graag.

Ik ben bewust niet actief op social media.

Werkervaring

2009 – heden Groningen Seaports NV, onderneming met publieke aandeelhouder

Directiesecretaris en Secretaris Raad van Commissarissen 2017- heden

Lid Staf, strategisch adviseur Overheid en Milieu 2009-2018

2000 - 2009 Provincie Groningen, Overheid

Projectleider vergunningverlening Eemshaven 2007-2009

Teamcoördinator natuurbeleid, Senior beleidsmedewerker en plaatsvervangend afdelingshoofd 2000 – 2007

1995-2000 Stichting Milieufederatie Drenthe, NGO

Projectleider Groene Coalitie

Projectmedewerker Ruimtelijke plannen 1995-1998

1993-1995 Buro Bakker, Adviesbureau voor ecologie

Projectmedewerker beheer en inrichting

1993 Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Freelance Opdracht

1988-1992 SNV, Overheid, Burkina Faso

Technisch Assistent Bos en Natuurbeheer Standplaats Dédougou, Burkina Faso

1986-1988 Bosland BV, Adviesbureau bosbouw en natuur

Projectmedewerker

1987-1988 Middelbare Bosbouw en Cultuurtechnische School

Onderwijsassistent Bosbouw

Opleiding

• Post HBO Vastgoed en Grondverkeer, Larenstein, Velp Diploma Rentmeester 1997-1998
  • Hogere Bosbouw en Cultuurtechnische School, Velp, Diploma HBCS Bosbouw en natuurbeheer, Tropische bosbouw 1982-1986
  • Atheneum-B, Theresialyceum Tilburg, Diploma Atheneum B 1976-1982

3Y8A0592bkvierkant.jpg

Biografie Han Lindeboom

Han Lindeboom is Emeritus Professor in Marine Ecology at Wageningen University and was Senior Advisor at both Royal NIOZ and Wageningen Marine Research in the Netherlands. He now runs Han’s Advisory Bureau Marine Ecology (HAME) still linked to WUR and NIOZ.

In the past he worked on the nitrogen cycle in a penguin rookery, carbon mineralization in Dutch coastal waters, sea grasses in Indonesia and applied ecological research in Wadden Sea and North Sea. Major topics include: eutrophication, (micro)pollution, effects of fisheries, impact of wind farms, marine spatial planning and Marine Protected Areas in the Dutch part of the North Sea. He wrote papers and reports on marine protection, coordinated two large EU projects on the effects of fisheries (IMPACT I and II) and coordinated the scientific research in the first Dutch Offshore Windfarm near Egmond on Zee. He was member or chairman of many (inter)national scientific committees.

In 2011 he received the Honorary Medal for Arts and Sciences in the House Order of Orange from HM Queen Beatrix for his contribution to Dutch Marine Science. He is a strong advocate of a ∆-plan to save the Caribbean coral reefs.

Han.jpg