Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Utrecht, Gebiedsontwikkeling als instrument voor maatschappelijke opgaven, donderdag 11 juni 2015

KLV Wageningen Alumni Network en Wageningen University organiseren in samenwerking met de alumnicommissie Utrecht diverse alumnibijeenkomsten. De bijeenkomst op donderdag 11 juni vond plaats bij de Provincie Utrecht in één van de oudste en meest bijzondere monumenten in de binnenstad van Utrecht, Paushuize. De bijeenkomst was een groote succes en trok 80 alumni.

Organisator Wageningen University & Research

do 11 juni 2015 17:30

Locatie Paushuize, Kromme Nieuwegracht 49, 3512 HE Utrecht

Paushuize is op duurzame wijze gerenoveerd en stond als zodanig symbool voor het centrale thema van de avond:

Gebiedsontwikkeling als instrument voor maatschappelijke opgaven

Thema

Gebiedsontwikkeling is van oudsher één van de kerntaken van de provincie, maar de invulling van die rol verandert. In toenemende mate staan maatschappelijke vraagstukken en ontwikkelingen centraal. Kantorenleegstand en leefbaarheid in binnensteden, (be)leefbare natuur, recreatiebehoefte bij woonkernen, … dit soort maatschappelijke opgaven zijn steeds meer bepalend voor de rol en positie die de provincie in gebiedsontwikkeling inneemt. De sprekers hebben vanuit verschillende perspectieven op deze veranderende rol gereflecteerd.

• Ir Rita Kuijsters; concernmanager Provincie Utrecht
  • Ir Mariken Fellinger; senior projectleider Provincie Utrecht
  • Prof dr ir Katrien Termeer; hoogleraar bestuurskunde Wageningen UR

Bekijk hieronder de presentaties van de sprekers:

Programma

17.30 – 18.00 Ontvangst, registratie en welkom door Alumnicommissie regio Utrecht.
18.05 – 18.20 Inleiding door Rita Kuijsters.
18.20 – 20.00 Hapje, drankje en gelegenheid tot netwerken. Rondleiding in groepen door Paushuize.
20.00 – 20.30 Presentatie door Mariken Fellinger.
20.30 – 21.30 Presentatie door Katrien Termeer met aansluitend discussie.
21.30 – 22.00 Napraten en borrel

Locatie Paushuize

Paushuize is een van de oudste en meest bijzondere monumenten in de binnenstad van Utrecht, met een zeer rijke historie. De historische betekenis van het monument is nog eens extra onderstreept toen Johannes Paulus II op uitnodiging van de provincie is ontvangen op Paushuize, tijdens zijn bezoek aan Nederland in 1985. Dat was ongeveer viereneenhalve eeuw nadat Adrianus VI, Paushuize als pied à terre wilde gebruiken.

Download hier de routebeschrijving naar Paushuize