Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Utrecht - dinsdag 2 juli 2019

University Fund Wageningen & KLV organiseren in samenwerking met de Regiocommissie Utrecht twee keer per jaar alumnibijeenkomsten in de regio. Op dinsdag 2 juli vond er weer een bijeenkomst plaats voor alumni.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen

di 2 juli 2019 17:30 tot 22:00

Locatie Poldermolen 2, 3994 DD Houten

Samen met University Fund Wageningen & KLV, nodigde de Alumnikring Utrecht van harte uit voor de bijeenkomst op dinsdag 2 juli as. Dit keer waren we te gast bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) voor een inspirerende avond getiteld ‘Provincie Utrecht verdroogd, wat kunnen we hier aan doen?’. Tijdens deze avond was er ook voldoende gelegenheid om over het onderwerp te discussiëren en om informeel te netwerken.

Het programma voor deze bijeenkomst kunt u hier onder vinden.

De locatie van deze bijeenkomst is:
Poldermolen 2
3994 DD Houten

Meer informatie over HDSR is te vinden op www.destichtserijnlanden.nl

17.30 Ontvangst met koffie en thee
18.00 Welkom door de commissie
18.15 Presentatie HDSR door WUR alumnus Albert Elshof, Adviseur Ruimtelijke Adaptatie en Omgevingswet
19.00 Hapje, drankje en gelegenheid tot netwerken
20.00 Presentatie door WUR promovenda Imme Benedict over de droogte van zomer 2018
20.45 Discussie over oplossingen voor verdroging in de provincie Utrecht
21.15 Afsluitende borrel
22.00 Einde programma

CV Imme Benedict

In haar onderzoek gebruikt Imme modellen die het huidige klimaat en het toekomstige klimaat nabootsen. Op een raster over de aarde geven deze modellen een waarde voor meteorologische variabele zoals temperatuur, neerslag en wind. Ze gebruikt deze data om te kijken hoe het weer over het Rijn stroomgebied naar de toekomst toe veranderd.

De droogte van 2018 was een heel interessante case dus op dit moment kijkt Imme wat de oorzaken waren voor de droogte in de zomer van 2018 en of ze die beter kunnen begrijpen. Daarbij bepaald ze de verdampingsbronnen die zorgen voor neerslag over de Rijn, en of die heel anders waren dan gemiddelde jaren.