Alumnibijeenkomst

Wageningen Alumnibijeenkomst regio Zuid, Heineken: Grondstoffenterugwinning, Water en Energie, donderdag 16 april 2015

KLV Wageningen Alumni Network en Wageningen University organiseren in samenwerking met Wageningen Alumnikring regio Zuid diverse alumnibijeenkomsten. Op donderdag 16 april zette Heineken 's-Hertogenbosch haar deuren open om ons te ontvangen! We werden rondgeleid op de productielocatie in 's-Hertogenbosch.

Organisator Wageningen University & Research

do 16 april 2015 16:30

Locatie Heineken Ontspannings Centrum, Docterskampstraat 7 5222 AM ’s-Hertogenbosch

Thema en sprekers

Op donderdag aan het eind van de middag kwamen ruim 50 Wageningse alumni samen bij Heineken in Den Bosch om vervolgens per bus naar de productielocatie te gebracht waar een rondleiding werd georganiseerd.

Na de rondleiding kwam iedereen weer bijeen om aan de rest van het programma deel te nemen. Het thema van de voorjaarsbijeenkomst was Grondstoffenterugwinning, Water en Energie. Heineken en RWZI ’s Hertogenbosch hebben namelijk een intensieve samenwerking die de basis vormt voor uitwisseling van grondstoffen en energie. Wilfried Aarsen, de Safety, Health and Environment Manager van Heineken en Ferdinand Kiestra, Innovator bij Waterschap Aa en Maas vertelden over deze vruchtbare samenwerking. Professor Harry Bitter, Hoogleraar, Biobased Chemistry and Technology sloot de avond af met een toelichting over de ontwikkelingen vanuit Wageningen op het gebied van biogebaseerde voedingsbronnen en de link naar water en energie.

Presentaties

U kunt hieronder de presentaties van Ferndinand Kiestra en Harry Bitter downloaden. De presentatie van Wilfried Aarsen kunnen wij helaas niet met u delen.

16.30 - 17.00   Ontvangst bij Heineken (koffie en thee)
17.00 - 17.05   Welkom door Alumnikring Zuid, Martine Beuken en
                        Caroline Bijkerk (Alumni Officer Wageningen University)
17.05 - 17.15   Filmpje Heineken
17.15 - 18.30   Rondleiding
18.30 - 18.55   Spreker 1: Wilfried Aarsen
18.55 - 19.40   Hapje en drankje en gelegenheid tot netwerken
19.40 - 20.05   Spreker 2: Ferdinand Kiestra
20.05 - 20.45   Spreker 3: Harry Bitter
20.45 - 21.00   Gelegenheid voor vragen en discussie
21.00 - 21.30   Napraten en de borrel

Aanmelden

Voor de bijeenkomsten van de regio Zuid zijn uit de database alumni geselecteerd wonend en werkend in de zuidelijke provincies van Nederland. Deze alumni worden automatisch voor alle bijeenkomsten uitgenodigd. Wilt u uitnodigingen ontvangen voor deze kring. maar ontvangt u ze niet? Stuurt u dan een e-mail naar alumni@wur.nl. Heeft u interesse in de bijeenkomst maar u woont niet in de regio? Geen nood. U bent van harte welkom! U kunt zich gewoon aanmelden.

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.