Activiteit

Wageningen Campus Connect presents: OnePlanet Research Center

Digitale innovaties voor een duurzame landbouw, voeding en gezondheid

Organisator Wageningen University & Research
Datum

ma 9 september 2019 15:00 tot 18:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115

Op maandag 9 september, in een speciale Campus Connect bijeenkomst, presenteert OnePlanet zich aan bedrijven, kennisinstellingen en andere belangstellenden. Welke kansen zijn er voor OnePlanet? Hoe maken we hier een gezamenlijk succes van? Samen gaan we op zoek naar de antwoorden en natuurlijk is er veel ruimte voor netwerken.

OnePlanet Research Center is een samenwerkingsverband van nano-technologie instituut imec, Wageningen University & Research, Radboud Universiteit en Radboudumc ondersteund door de Provincie Gelderland. In mei van dit jaar is OnePlanet Research Center gestart en heeft zich gevestigd op Wageningen Campus.

De ambitie van het nieuwe centrum is om in samenwerking met (Gelderse) bedrijven, MBO/HBO instellingen, in een open innovatieve omgeving baanbrekende digitale innovaties te ontwikkelen. Deze gaan oplossingen bieden voor de grote maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, milieu, duurzaamheid en klimaat. Hiermee geeft One Planet invulling aan de ambitie om van FoodValley, de Sillicon Valley voor Food & Health te worden.

Meld je aan op de website van Wageningen Campus.

Programma

15.00 Inloop
15.30 Welkom door Simone Ritzer (moderatie) en algemene introductie door Chris van Hoof (algemeen directeur OnePlanet)
16.00 1e thema: Data driven Nutrition & Health: Annelies Goris, programmamanager
16.20 Interactie
16.30 2e thema: Precision Agriculture, Food Processing & Environment: Marcel Zevenbergen, programmanager
16.50 Interactie
17.00-18.30 Borrel