Lezing

Wageningen University & Research op Vision, Robotics & Motion 2017

Op 14 en 15 juni zijn we wederom aanwezig op de Vision, Robotics & Motion 2017 in Veldhoven. Erik Pekkeriet zal namens Wageningen University & Research, de business unit Glastuinbouw een lezing verzorgen met als titel: “Precisie Landbouw en machine vision applicaties, eerste resultaten”.

Organisator Wageningen University & Research, Glastuinbouw
Datum

wo 14 juni 2017 tot do 15 juni 2017

Locatie Veldhoven, stand 107
Afbeelding1.png

Afbeelding2.png

Van ieder dier en iedere plant weten hoe het er mee staat en er dan naar handelen. Dàt is precisie landbouw. Beeldverwerking is hierbij een essentieel onderdeel geworden met hoge verwachtingen voor de toekomst. Het is mogelijk om de groei, de opbrengst en stressfactoren in het gewas en de dieren te meten. Ook detectie van ziekten en plagen op veldniveau is een belangrijk onderzoeksgebied geworden. Machine-vision applicaties bieden hier uitkomst en het is nu een goed moment de tussenbalans op te maken en het perspectief naar de toekomst te schetsen. 

Op de stand van Wageningen University & Research (stand 107) is een 3D scan robot te zien met nieuwe functionaliteiten. Zo combineert de robot 3D metingen met spectrale informatie.