Nieuws

Waterlanders met Eindgebruiker | Theater

Theater Junushoff opent in september het theaterseizoen 2019-2020 met een bijzondere samenwerking met het Wageningse kunstenaarscollectief Waterlanders en Wageningen University & Research

Waterlanders” start theaterseizoen Junushoff op Wageningen Campus

De kunstenaars van Waterlanders zijn gespecialiseerd in voorstellingen op locatie. Performance, muziek en beeldende kunst dompelen de bezoekers onder in een mysterieus universum: poëtisch, muzikaal en beeldend.

De zes medewerkers van Waterlanders maken met ‘Eindgebruiker’ een locatievoorstelling over hun persoonlijke relatie met technologie. Het vuur dat nu bijna onzichtbaar is, maar dat we nog steeds meedragen in onze broekzakken, verbindt verleden, heden en toekomst en vormt de rode draad in de voorstelling. Het brandt – in onze mobieltjes, achter onze stopcontacten, onder onze motorkappen. Technologie geeft ons meer persoonlijke vrijheid en macht, maar ook afhankelijkheid van spullen en elkaar. Technologie veroorzaakt uitputting van de aarde, maar biedt ook mogelijke oplossingen voor de menselijke invloed op milieu, klimaat en armoede. Hoe nemen we verantwoordelijkheid in een wereld waar steeds meer zaken uit de hand lopen? De technologische omgeving van nu legt een laag van kunstmatigheid tussen ons, mensen en onze (natuurlijke) omgeving. Die laag willen de Waterlanders onderzoeken en doorbreken om de bezoeker iets tastbaars te laten meemaken: een voorstelling om vast te pakken.

Wageningen Campus

Wageningen Campus is de ideale locatie voor ‘Eindgebruiker’. Het is een plaats waar topwetenschappers bezig zijn met de technologie van de toekomst. Waterlanders hebben in gesprekken met Wageningse wetenschappers inspiratie opgedaan voor hun voorstelling. En op hun beurt kunnen studenten en medewerkers van de campus zich laten inspireren door ‘Eindgebruiker’ als dat in september op de campus wordt uitgevoerd.

De voorstelling volgt een spannend traject over de campus. Er zijn 4 voorstellingen in het Nederlands en er kunnen maximaal 150 bezoekers per voorstelling mee op reis. Daarnaast is er speciaal voor de internationale studenten en campus medewerkers één Engelstalige voorstelling.

Wanneer

De voorstelling (NL) loopt van 19 t/m 21 september 2019 (verzamelen bij Impulse). Tickets voor deze Nederlandstalige voorstellingen kunnen alleen besteld worden bij Junushoff.

Engelstalige voorstelling

Er is ook een Engelstalige voorstelling, zodat internationale medewerkers/studenten mee kunnen genieten van dit spektakel. Deze Engelstalige voorstelling is op:

Vrijdag 20 september van 12.30 – 13.30 uur (verzamelen bij Impulse)

Als extra stimulans om kennis te maken met dit Hollands Theater, geven we voor deze Engelse voorstelling gratis tickets weg, op is op!
Gratis tickets zijn vanaf 19 Augustus verkrijgbaar via: Nicolien Pieterse ovv Waterlanders.