Wereldlezing Gezonde voeding, roepen in de woestijn

Wat dient er volgens plantenwetenschappers aan nutriënten in een plant te zitten om de gezondheid van mens en dier te verbeteren en hoe denken voedingswetenschappers hier over?

Organisator Wageningen Academy en KLV

wo 26 november 2014 18:00 tot 22:00

Locatie Hotel De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, Wageningen

Slechts 5% van de Nederlandse bevolking (volwassenen) eet de voorgeschreven 2 ons groeten en 2 stuks fruit per dag. Is het dan beter de nutriƫntendichtheid van planten te verhogen? Of gaat het simpelweg om een grotere hoeveelheid groenten en fruit op het bord?

Overigens zitten er in de moderne rassen groenten en fruit net zoveel voedingsstoffen als vroeger of is er door eenzijdige veredeling toch sprake van een afname van de concentratie?

De belangen zijn groot want het gaat om het verbeteren van de volksgezondheid en daarmee de uit de hand lopende kosten. De handen moeten ineen geslagen worden, maar hoe? En wat is daarbij de rol van Wageningen UR?

Aansluitend aan de inleidingen zullen de deelnemers aan de wereldlezing ruim in de gelegenheid worden gesteld over dit onderwerp te debatteren.

Sprekers zijn ir. Marcel Schuttelaar van Schuttelaar & Partners, prof. dr. ir. Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en kanker en Ernst van den Ende, directeur van de Plant Sciences Group.

Orlando de Ponti, Wageningen Ambassador zal als voorzitter de avond leiden.

Doel van de Wereldlezingen:

De Wereldlezingen zijn een initiatief van KLV en Wageningen Academy en worden gesponsord door de Wageningen Ambassadors. Deze lezingen bieden alumni en overige professionals een kans om bijgepraat te worden over de visie vanuit de onderzoekswereld en het bedrijfsleven op maatschappelijk prangende problemen en relevante trends/ontwikkelingen De wereldlezingen worden gemiddeld 6 maal per jaar georganiseerd. Voor een overzicht kunt u de KLV eventkalender raadplegen.

De toegang tot de wereldlezingen is gratis

Er is plaats voor een beperkt aantal deelnemers. Snelle inschrijving vergroot kans op plaatsing. Dankzij ruimhartige sponsoring van de Wageningen Ambassadors. Aanmelding via het registratieformulier is echter verplicht. Let op: Na aanmelding ontvangt u een e-mail dat u bent aangemeld. Ruim 1 week voor de Wereldlezing ontvangt u vervolgens per mail bericht of u daadwerkelijk kunt deelnemen.