Debat

Wereldlezing, 'Wat eten we in 2025?', woensdag 29 juni 2016

Wat staat er over 10 jaar op het menu? Wordt het high-tech of nemen we de natuur als basis? Een biefstuk van kweekvlees en een 3D-geprint toetje? Of juist de producten van de lokale biologische teler? Is een samensmelting denkbaar en wat wil de consument? Tijdens de Wereldlezing ‘Wat eten we in 2025?’ hebben we het over de toekomstverwachting van onze voeding. Drie experts geven vanuit verschillende perspectieven hier in een korte pitch hun visie op. Aansluitend is er ruime gelegenheid voor vragen en om met elkaar in discussie te gaan.

Organisator Wageningen Academy, Universiteitsfonds Wageningen
Datum

wo 29 juni 2016 18:00

Locatie Impulse, gebouwnummer 115

Programma

18.00    Ontvangst en buffet

19.00    Welkom en opening door de voorzitter
Marcel Schuttelaar, Schuttelaar & Partners

19.15    Wat eten we in 2025?

  • Technologische doorbraken; Arjen van Tunen, Keygene
  • De natuur als basis; Irene van de Voort, Maatschap de Groote Voort
  • De consument aan het roer; Hans van Trijp, Wageningen University

20.00    Discussie met de aanwezigen
Marcel Schuttelaar, Schuttelaar & Partners

21.00    Einde programma


Sprekers en voorzitter


- Marcel Schuttelaar, partner van Schuttelaar & Partners.

- Arjen van Tunen CEO van moleculair veredelingsbedrijf Keygene waar technologieën zich razendsnel ontwikkelen en er veel discussie is over de nut en noodzaak.

- Irene van de Voort van biologisch melkveehouderij en kaasmakerij (Remeker) Maatschap de Groote Voort. Voorstander van natuurlijke voedselproductie en schrijfster van het boek ‘De Boerin vertelt’. In maart jl. werd Maatschap de Groote Voort  verkozen tot Agrarisch Ondernemer van het jaar.

- Hans van Trijp, Hoogleraar marketing en consumentengedrag Wageningen University. Zijn onderzoek richt zich op de connectie tussen marketing, consumentengedrag en maatschappelijke waarden met de nadruk op consumentengedrag voor gezondheid en duurzaamheid.