Activiteit

Winactie & lancering escapebox "Plasticsoep"

Van 14 t/m 21 oktober kun je meedoen aan een spannende winactie om een escapebox te winnen. WUR-wetenschapper dr. Jan-Andries van Franeker doet onderzoek naar plastic in overleden stormvogels. Hij heeft jullie hulp nodig bij zijn onderzoek! Weet jij als een van de eerste het raadsel op te lossen? Dan win jij een escapebox voor jouw klas!

Organisator Wetenschapsknooppunt
Datum

wo 14 oktober 2020 tot wo 21 oktober 2020

Locatie Online

Om te vieren dat Wetenschapsknooppunt Wageningen University en Food Valley Netwerk VO-HO dit jaar 10 jaar bestaan, lanceren wij de escapebox "Plasticsoep" tijdens een spannend en feestelijk online event.

Voor wie?

De winactie is voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8.

Wat kan je winnen?

Beschik jij over de juiste onderzoeks- en puzzelskills om dr. van Franeker bij zijn onderzoek naar de overleden stormvogel te helpen? Zorg dan dat je meedoet aan de winactie! Daarmee kun je namelijk de escapebox voor in de klas winnen!

Meld je hieronder aan voor de winactie en ontvang op 14 oktober een e-mail met de starthint om de puzzel op te lossen die leidt tot het goede antwoord: de inloggegevens voor de blog van dr. van Franeker. Je hebt tot 21 oktober om de goede inlog te sturen. We verloten 5 escapeboxen (t.w.v €35,-) onder de deelnemers die het de goede antwoord hebben gestuurd!

Meld je nu aan voor de starthint en win de escapebox voor jouw klas!

Over de escapebox

De escapebox bestaat uit vier lessen rondom het thema plasticsoep, waaronder een les met een interactief spel waarbij leerlingen van groep 6, 7 en 8 een uur lang de tijd hebben om de onderzoeksresultaten van wetenschapper dr. Jan-Andries van Franeker te analyseren.

Meer informatie over de escapebox

Bestel een box

Niet gewonnen of direct een escapebox bestellen? Dat kan! De kosten bedragen €35,- per box inclusief BTW en verzendkosten. De box is vanaf 14 oktober te bestellen. Reserveer alvast een escapebox door het contactformulier rechtsboven op deze pagina in te vullen.

Bij de escapebox ontvang je het gehele lespakket met vier lessen over plasticsoep, waaronder één les met een onderzoekspakket voor de leerlingen.