Activiteit

Winterschool professionaliseringsdag

Wetenschap de klas in! Werking van het oog, Nederlandse identiteit en Hoe we elkaar begrijpen. Een professionaliseringsdag voor leraren PO met lezingen en workshops over wetenschap, wetenschapseducatie, onderzoekend en ontwerpend leren.

Organisator Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit
Datum

wo 28 januari 2015 09:30 tot 16:30

Locatie Campus van de Radboud Universiteit Nijmegen

Professionaliseringsdag over wetenschap, wetenschapseducatie, onderzoekend en ontwerpend leren voor leraren basisonderwijs, pabostudenten en andere geïnteresseerden. De dag vindt plaats op de Campus van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Let op! Inschrijven kan tot 14 januari 2015.

Programma

Lezingen

Aan de hand van lezingen doe je kennis op over de wetenschappelijke doorbraken. Topwetenschappers leggen hun onderzoeksthema uit: ‘Waarom is het wetenschappelijk interessant?’, ‘Wat is de maatschappelijke waarde hiervan?’ en ‘Waarom is het interessant voor in de klas?’

Workshops

Drie workshops over de wetenschappelijke doorbraken

Je krijgt handvatten en voorbeelden hoe de onderzoeksthema’s vertaald kunnen worden naar activiteiten voor in de klas. De didactiek van het onderzoekend leren komt hierbij aan bod.

Drie belangrijke wetenschappelijke doorbraken van de Radboud Universiteit staan centraal:

  • De werking van het oog en wat er mis kan gaan - dr. Anneke den Hollander en prof. dr. Carel Hoyng
  • Typisch Nederlands?! - dr. Lotte Jensen
  • Hoe begrijpen we elkaar? - prof. dr. Ivan Toni

Overige workshops

  • ONDERZOEKEND excelLEREN: Kansen voor uitdagend onderwijs voor hoogbegaafden
  • Leren Onderzoeken met Concept Cartoons
  • Onderzoekend leren rond maatschappelijke vragen
  • Creatief ontwerpen en taalgenres

Aanmelden

Let op! Schrijf je snel in voor de Winterschool op 28 januari 2015, want dit jaar maak je je keuze voor de twee workshops meteen bij de inschrijving. Inschrijven kan tot 14 januari 2015 via www.wkru.nl. Deelnemers krijgen in mei 2015 gratis het 4e boek uit de reeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!' per post toegestuurd.

Kosten

Leraren, docenten en andere belangstellenden: €100,- en pabo-studenten: €40,-. Dit bedrag in incl. lunch en indien gewenst een certificaat van deelname.