Workshop Nieuwe mogelijkheden van de plantivity in de praktijk

Op 6 maart organiseert Wageningen UR Glastuinbouw en Plant Dynamics in Bleiswijk een workshop over recente ontwikkelingen bij de plantivity. Een plantivity meet een aantal fotosynthese-eigenschappen van bladeren.

Organisator Wageningen UR Glastuinbouw en Plant Dynamics

do 6 maart 2014 15:00 tot 17:30

Locatie Bleiswijk
Violierenweg 1
2665 MV Bleiswijk
0317 - 485 606

Een Plantivity meter meet een aantal fotosynthese-eigenschappen van bladeren. Hiermee kan een teler zien hoe actief zijn gewas is en of het gewas geen stress heeft. Inmiddels worden er in de tuinbouw zo’n 100 Plantivity meters gebruikt. Recent onderzoek bij Wageningen UR Glastuinbouw naar nieuwe mogelijkheden voor de Plantivity heeft de volgende nieuwe ontwikkelingen opgeleverd:

• Kleiner, handzamer, goedkoper en minder zorg
  • Naast PAR en fotosynthese nu ook bladtemperatuur van hetzelfde blad
  • Potentiële bladfotosynthese als benchmark voor optimaliseren kasklimaat
  • Opschaling naar gewasfotosynthese met arrays van sensoren

Er liggen dus geweldige kansen voor telers om betere informatie te krijgen over de fotosynthese van hun gewas. Of deze mogelijkheden in bestaande Plantivity's en mogelijke opvolgers verwerkt zullen worden hangt af van de markt. In deze workshop willen we telers van potplanten, groenten en snijbloemen, adviseurs, toeleveranciers  en veredelaars informeren over de huidige mogelijkheden en de nieuwe ontwikkelingen. De middag wordt afgesloten met een discussie waarin we graag met u van gedachten willen wisselen hoe deze vernieuwde Plantivity's het best ingezet kunnen worden voor een betere en veiligere teelt.

14:30 - 15:00 Ontvangst met koffie en thee
15:00 - 15:05 Welkom en opening - Leo Marcelis (Wageningen UR)
15:05 - 15:25 Toepassingsmogelijkheden Plantivity - Sander Pot (Plant Dynamics)
15:25 - 14:45 Nieuwe mogelijkheden voor de Plantivity - Jan Snel (Wageningen UR)
15:45 - 16:15 Pauze
16:15 - 17:15 Telers aan het woord over de Plantivity - o.l.v. Eric Poot (Wageningen UR)
17:25 - 17:30 Samenvatting en afsluiting - Leo Marcelis (Wageningen UR)

Aanmelding

Deelname aan de workshop is gratis. Aanmelden kan via de websites van Wageningen UR Glastuinbouw. Meld u snel aan, want de aanmeldingen worden behandeld op volgorde van aanmelding.

De workshop wordt georganiseerd door Wageningen UR Glastuinbouw en Plant Dynamics met bijdragen van Productschap Tuinbouw, Ministerie van Economische Zaken, Biosolar Cells, Kas als Energiebron, Guardian en Svensson.