Workshops Europese Dag van de Talen

Workshops Europese Dag van de Talen

Op zaterdag 26 september is het de Europese Dag van de Talen. Deze dag is in 2001 in het leven geroepen om de diversiteit aan Europese talen in het zonnetje te zetten én om mensen aan te sporen tot het leren van verschillende talen.

Organisator Wageningen in'to Languages

vr 25 september 2015 09:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

Zo’n dag kunnen wij als expertisecentrum voor taal en communicatie natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Via deze weg nodigen we u dan ook van harte uit om op vrijdag 25 september stil te staan bij deze dag. Speciaal voor u organiseren wij vier gratis aan taal gerelateerde workshops. U kunt zich voor één of meer workshops inschrijven.

09.30 uur How can I help you? English for facility staff. Drs. Warda Nejjari
Are you the first point of contact for university staff or students and are you increasingly required to speak English in your job? Would you like to do so in a confident and customer-focused manner? In this workshop attention will be devoted to polite greetings, small talk and other general, polite and helpful phrases. This workshop is in English.
10.45 uur: In touch with the Dutch. Drs. Susan Mennen
This workshop will shed some light on the Dutch and their language. Why, for instance, are they so fond of diminutives? Should you kiss them or shake their hand? And what do Dutch sayings and expressions reveal about Dutch national character and history? This workshop will teach you the basics needed in various everyday situations, such as presenting yourself in Dutch, greeting people formally/informally, spelling your name, ordering in a bar and paying the bill. This workshop is in English.
12.00 uur: Knäckebröd, IKEA, ABBA en Pippi Langkous Drs. Britta Johansson
Dat roepen Nederlanders vaak als ik vertel dat ik uit Zweden kom. Goed, dan hoeven we het daar niet over te hebben! Dit wordt een vrolijke, informele en interactieve workshop over de Zweedse taal en cultuur, die verder gaat dan de bekende clichés. Laat je een uurtje verrassen. Deze workshop wordt in het Engels gegeven.
13.15 uur: Pozjalusta! Alstublieft! Drs. Tatjana van Merwijk-Panina
Russisch is een taal die in het land met 140 miljoen inwoners en 124 bevolkingsgroepen gesproken wordt. In deze workshop ziet u dat de Russische taal dichter bij u is dan u zou denken. Uw naam in het Russisch opschrijven, dat is pas een uitdaging! Deze workshop wordt in het Engels gegeven.

Aanmelden

U komt toch ook? Meld u aan voor één of meer workshops via het inschrijfformulier. Aanmelden is mogelijk tot 18 september. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!