Seminar

XRT Seminar: Non-invasieve 3D beelden van planten, bodems, voedsel of kleine dieren bieden grote kansen voor jouw onderzoek

Röntgentomografie (XRT), zoals micro-computertomografie (μCT), is een techniek waarbij op niet-destructieve wijze de driedimensionale (3D) structuur of morfologie van allerlei voorwerpen op basis van intern verschil in dichtheid in kaart wordt gebracht. Dit biedt mogelijkheden voor onderzoek op het gebied van plantfenotypering en wortelgroei, bodemmorfologie, voedselstructuren, insecten, vissen, vogels en kleine dieren, materiaal- en productonderzoek en meteorologie.

Organisator Shared Research Facilities, Wageningen Food & Biobased Research
Datum

do 23 maart 2017 12:00 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115
Stippeneng 2
6708 WE Wageningen
0317 48 28 28

Tijdens een seminar georganiseerd door Shared Research Facilities en Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) worden de mogelijkheden belicht. Onderzoeker Remco Hamoen (WFBR) schetst aan de hand van een aantal voorbeelden de mogelijkheden van de XRT-technologie in onderzoek. Vervolgens worden in drie aandachtsgebieden sessies (dier/mens, voedsel of bodem/planten) verdere kansen verkend. Het seminar wordt plenair afgesloten met conclusies en de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Meer informatie of deelnemen aan het seminar? Bekijk de Engelse XRT-pagina.