Conferentie

Zoonoses: one health, one medicine

Onder de titel 'Zoonoses: one health, one medicine' vindt de zomerconferentie 2014 plaats van de SFAM, Society for Applied Microbiology. Dik Mevius en Wim van der Poel van CVI zijn twee van de vele sprekers.

Organisator SFAM

ma 30 juni 2014 tot vr 4 juli 2014

Locatie Grand Hotel Brighton (UK)

De bijeenkomst vindt plaats van maandag 30 juni tot en met donderdag 3 juli in Brighton, UK en wordt in nauwe samenwerking met Med-Vet-Net Association georganiseerd. CVI participeert actief in de Association; Hendrik-Jan Roest, hoofd afdeling Bacteriologie & TSE’s van CVI, is board member.

Er staan meerdere sessies op het programma:

• Risk research
  • Host pathogen interactions
  • Epidemiology and surveillance met een presentatie van prof. dr. Dik Mevius over ‘Preventing EBSLs in the food chain’
  • Detection and control of neglected and emerging zoonoses met een presenatie van prof. dr. Wim van der Poel over ‘Detection of new and emerging zoonotic viruses (including food borne)’
  • De separate ‘student session’ is een goed platform voor PhD studenten en jonge wetenschappers.

Abstracts kunnen tot 14 maart worden ingediend.