Onderwijstype

Actuele ontwikkelingen en structuur-functie relaties in de levensmiddelenchemie

De afdeling Levensmiddelenchemie houdt zich bezig met onderzoek naar en onderwijs over levensmiddelenchemie. Het onderzoek richt zich op zeven onderzoeksvelden: koolhydraten, eiwitten, lipiden, fytochemicaliën, (bio-) actieve plantaardige stoffen, enzymatische omzettingen van biomassa (lignine en cellulose) en reactie flavours.
Tijdens deze nascholing krijgt u uitleg over en actuele toepassingen van het onderzoek dat gedaan wordt.

Organisator Wageningen Pre-University
Datum

ma 20 november 2023 13:00 tot 17:00

Locatie Wageningen Campus
Prijs € 250,00

Enkele voorbeelden:

In het kader van de eiwittransitie worden dierlijk eiwitten vervangen door plantaardige eiwitten. Echter bij isolatie verschillende soorten eiwitten komen ook andere meer of minder gewenste stoffen vrij. Wat heeft dit voor gevolgen?
Ook bij de verwerking van levensmiddelen wordt ingezet op duurzaamheid. Met “minimal processing” van vetten zijn er enerzijds minder verwerkingsstappen nodig en anderzijds blijven unieke en waardevolle natuurlijke eigenschappen behouden.
Het verrijken van levensmiddelen met ijzer is waardevol voor mensen met een ijzertekort. Echter welk neveneffect heeft extra ijzer op een levensmiddel en is daar een oplossing voor?
Dit zijn een aantal onderwerpen die tijdens de nascholing besproken zullen worden. Bij een rondleiding over de laboratoria krijgt u een beeld van de apparatuur die gebruikt wordt bij het onderzoek naar onder andere structuur-functie-relaties van koolhydraten, eiwitten en vetten (o.a. massaspectrometrie, HPLC)"

Inschrijven

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van al onze nascholingen? Abonneer je gratis op de nieuwsbrief van Wageningen Pre University.