Debat

Het Grote Agrodebat 2016

Op woensdag 6 januari vond al weer de vierde editie van Het Grote Agrodebat plaats. Dit jaar met als thema: 'Nieuwe verbindingen'. Door technische en sociale ontwikkelingen, zoals big data en de digitale sociale netwerken, ontstaan nieuwe mogelijkheden en risico’s. Ook, of misschien wel juist, voor de land- en tuinbouwsector. Deze ontwikkelingen hebben hun oorsprong buiten de sector en nieuwe verbindingen zijn nodig om ze te benutten. Met nieuwe en verrassende verbindingen kan de sector zijn positie als innovator behouden. Hoe kiezen we welke ontwikkelingen de sector passen en wat is er nodig om in deze veranderende wereld een rol van betekenis te spelen?

Organisator Wageningen Economic Research
Datum

wo 6 januari 2016 14:00 tot 19:00

Locatie De Landgoederij, Bunnik

Nieuwe verbindingen

Dit jaar verzorgde Erik van Ommeren de key note. Erik van Ommeren is verantwoordelijk voor SogetiLabs, het internationale innovatienetwerk van Sogeti. Hij is gepassioneerde spreker, IT strateeg en senior analist met ruime ervaring in IT, Enterprise Architecture en Executive Management. Een deel van zijn tijd adviseert hij organisities op het gebied van innovatie, transformatie en architectuur processen. Erik van Ommeren neemt ons mee in opkomende nieuwe technologieën en hoe technologische innovaties gedrag beïnvloeden en dat alleen daadwerkelijke implementatie en adoptie zorgt voor verandering.

Na de key note gingen wij onder leiding van dagvoorzitter Roelof Hemmen aan de slag met prikkelende stellingen rond nieuwe verbindingen en de bijbehorende kansen en bedreigingen.