Workshop

Business Skills Programme - 22 november 2017

Op 22 november was de eerste sessie van het Business Skills Programma 2017, georganiseerd in samenwerking tussen AIESEC en KLV. Dit is een programma bestaande uit 3 bijeenkomsten, speciaal voor besturen van studentenorganisaties.

Organisator Universiteitsfonds Wageningen
Datum

za 11 november 2017

Deze eerste avond ging over netwerkvaardigheden, algemene omgangsvormen en etiquette, en was erg interactief, met veel praktijkvoorbeelden van zowel de sprekers (Jan Karel Mak, Gerda Feunekes en Delia de Vreeze) als de studentenbesturen.

Volledige samenvatting

In de eerste helft van de avond spraken vooral Jan Karel Mak (CEO van Deerns, voorzitter van Wageningen Universiteits Fonds) en Gerda Feunekes (directeur Voedingscentrum Nederland), beiden afgestudeerd aan Wageningen Universiteit. Hierbij gingen ze onder andere in op de do’s & dont’s van netwerken, netwerken binnen verschillende culturen en er werden een paar concrete netwerksituaties besproken. Dit werd allemaal toegelicht met voorbeelden uit de praktijk, over netwerkborrels en etentjes waar de sprekers zelf waren geweest, waar zij zelf tegenaan liepen of juist wat ze als prettig hebben ervaren. Tussendoor was er veel ruimte voor de studenten om zelf vragen te stellen en eigen casussen te introduceren.

Na de pauze ging Delia de Vreeze (directeur van het Universiteitsfonds Wageningen) dieper in op etiquette, ook aangevuld door Jan Karel Mak en Gerda Feunekes met praktijkvoorbeelden. Hierbij ging het bijvoorbeeld over hoe je te gedragen op een netwerkevenement, tijdens een zakelijk diner, maar ook over dresscodes; hoe kleed je je voor bepaalde gelegenheden? Wederom met veel vragen en voorbeelden van de studenten. Na afloop van het programma was er een informele netwerkborrel, waarbij iedereen de nieuwe informatie over netwerken gelijk in de praktijk kon uitproberen. Het was een nuttige en gezellige avond.