Wageningen Dialogue

CineScience movietalk: The Martian

Wat zou je doen als je missie naar Mars mislukt? Je belandt helemaal alleen op de rode planeet met genoeg voedsel voor 50 dagen, terwijl het minstens vier jaar zal duren voordat een nieuwe missie je bereikt. Succes! Matt Damon in The Martian wordt uitgedaagd om water te maken en voedsel te verbouwen op een planeet waar niets groeit. WUR-ecoloog Wieger Wamelink onderzoekt al jaren de mogelijkheden om gewassen te telen op Mars en de maan met behulp van bodemsimulanten van NASA. Een wetenschapper die als geen ander de feiten van fictie kan helpen onderscheiden in deze film, terwijl je geniet van een reis door ons sterrenstelsel.

De inleiding door Wieger Wamelink is in het Nederlands. De film is Engelstalig met Nederlandse ondertiteling.

Organisator Wageningen University & Research and Heerenstraat Theater
Datum

wo 22 februari 2023 19:30

Locatie Heerenstraat Theater, Wageningen
Prijsomschrijving Tickets: Standaard 11,- | Cineville 3,-

Wageningen University & Research hecht veel waarde aan haar verbinding met de stad van Wageningen en haar inwoners. Met CineScience movietalks geven Wageningse onderzoekers een inkijkje in hun werk om een laagdrempelige en unieke wijze door hun onderzoek op een creatieve wijze te verbinden aan een zelfgekozen speelfilm.

Leer meer over de nieuwste wetenschappelijke inzichten, ontdek hoe ons dagelijkse leven linkt aan het onderzoek dat in Wageningen gedaan wordt en geniet van een prachtige film die aanzet tot een goed gesprek. En voor dat gesprek is genoeg ruimte tijdens de pauze of borrel, een drankje is bij je ticket inbegrepen.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan