Conferentie

Conferentie Micronutrient Forum in Den Haag voor vergroten van blijvende impact op voeding wereldwijd

Het Micronutrient Forum (MNF) organiseert dit jaar voor de zesde keer de wereldwijde conferentie op het gebied van voeding en micronutriënten. Ditmaal is het evenement, zowel online als live, van 16 tot 20 oktober in het World Forum in Den Haag. Het thema is Nutrition for Resilience (N4R). Wageningen University & Research is gastcommissie van deze internationale bijeenkomst.

Organisator Humane Voeding & Gezondheid
Datum

ma 16 oktober 2023 tot vr 20 oktober 2023

Locatie Den Haag

Complexe crises

De wereld staat voor enorme uitdagingen en complexe crises die ons welzijn beïnvloeden. Van klimaatverandering tot voedselonzekerheid, van de nasleep van COVID-19 tot regionale conflicten. Vrouwen worden vanwege bestaande, ongelijke machtsverhoudingen vaak nog harder getroffen door deze crises. Dit heeft directe gevolgen voor de (onder)voeding van vrouwen en ook kinderen, met langetermijngevolgen voor komende generaties.

Voeding voor veerkracht

Bij Nutrition for Resilience draait alles om het vergroten en versterken van ons wetenschappelijk inzicht en beleid in het domein van voeding. Zo wordt de essentiële relatie tussen micronutriënten en veerkracht beter benut.

Nieuwste inzichten

De conferentie biedt een programma dat bestaat uit vier onderdelen, met de nieuwste wetenschappelijke en beleidsontwikkelingen in de gehele micronutriëntencyclus. Van biologie, tot werkzaamheid en veiligheid, het effect en implementatie van programma’s, als de benodigde samenwerkingsverbanden. Met als doel blijvende impact op het gebied van voeding te creëren, overal ter wereld.

Lees meer op de website van het Micronutrient Forum