Concert

Daniël Tomàs

De Nederlandse pianist en producer Daniël Tomàs (van der Duim) is al van jongs af aan één met de piano, aangezien de piano van zijn grootmoeder vanaf zijn geboorte in de woonkamer stond. Het was deze speelse ontdekking die hem ertoe bracht geïmproviseerde pianomuziek te spelen.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

di 29 maart 2022 12:20 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115

Hij speelde voornamelijk als rondreizende muzikant in veel verschillende groepen, maar de pandemie bracht hem terug naar de essentie van zijn spel: solo.

Tijdens de lockdown zat hij vier maanden achter elkaar elke ochtend achter de piano van zijn jeugd en nam hij zijn improvisaties op.

Daniel van der Duim

Het was tijdens dit proces dat hij de schoonheid van zijn kinderpiano herontdekte, gecombineerd met vilt voor de hamers, wat hem een ​​intieme sfeer geeft. Dit leidde tot de beslissing om de improvisaties verder te ontwikkelen en de piano op te nemen in dezelfde kamer als waar hij bijna al zijn kindertijd doorbracht met studeren, resulterend in het album: “Pintures”.

“Pintures” (- Frans voor: “schilderen” maar ook wat pianotexturen betekent) gaat over de kracht van verbeelding.

Hoewel de muziek is opgenomen vanuit een introspectief perspectief, creëren de effecten en zang een hele nieuwe wereld 'achter' de muziek.

Elk nummer is een nieuw schilderij, het heeft zijn eigen reis door intieme en verre werelden, maar heeft altijd dezelfde intieme vilten piano die je op een bepaalde manier 'thuis' houdt.

Het album komt begin 2022 uit.