Debat

Debat Landbouw, Voedsel en Natuur

Regio Foodvalley, De Gelderlander en Wageningen University & Research nodigen u uit voor het nationale verkiezingsdebat over Landbouw, Voedsel en Natuur. Een debat tussen kandidaat-Kamerleden van diverse politieke fracties.

Organisator Wageningen University & Research, Regio Foodvalley, De Gelderlander
Datum

wo 24 februari 2021 20:00 tot 21:00

Locatie Online

Gezond eten hoeft toch niet altijd duurder te zijn maar waarom is een hamburger bij een fastfoodketen dan nog altijd goedkoper dan een zak appels? Hoe kan ‘Den Haag’ agrariërs beter helpen in het verduurzamen van hun bedrijf en het produceren van gezond en eerlijk voedsel? Hoe behouden we de natuur in onze regio, maar blijven ook bouwen en voldoen aan de vraag op de woningmarkt?

Over deze, en andere, vragen gaan kandidaat-Kamerleden van negen politieke partijen met elkaar in debat: Jan Klink (VVD), Jaco Geurts (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Nico Drost (CU), Joris Thijssen (PvdA), Frank Futselaar (SP), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren), Roelof Bisschop (SGP). Joris Gerritsen, adjunct-hoofdredacteur van De Gelderlander en Janko van Sloten, chef Achterhoek en Liemers van De Gelderlander, leiden het debat.

We kijken er naar uit u 24 februari online te ontmoeten.

Mr. René Verhulst
Voorzitter Regio Foodvalley

Prof. dr. ir. Louise O. Fresco
Voorzitter Raad van Bestuur Wageningen University & Research

Peter Jansen 
Hoofdredacteur van De Gelderlander

RFV_Fc.jpg
WURlogo.jpg

DG-blok-logo.png