Activiteit

Dutch Design Week 2019: van plant tot product

Van miscanthus naar papier, bioplastic of biotextiel: er zijn talloze mogelijkheden voor het ontwikkelen van producten op basis van plantaardige grondstoffen. Van 19 tot 27 oktober laat Wageningen University & Research het potentieel van plant naar product zien tijdens de Dutch Design Week 2019 in Eindhoven.

Organisator Wageningen University & Research, Embassy of Sustainable Design. Circular Fashion Week
Datum

za 19 oktober 2019 tot zo 27 oktober 2019

Locatie Innovation Powerhouse - Building TR, Zwaanstraat 31A, 5651 CA Eindhoven
Prijsomschrijving Standaardprijs: 20EUR | Studenten: 13EUR

Van 19 tot 27 oktober laat Wageningen University & Research het potentiaal van plant naar product zien tijdens de Dutch Design Week 2019 in Eindhoven.

WUR is een partner van de Embassy of Sustainable Design, één van zes ambassades die deelneemt aan de Dutch Design Week 2019. De tentoonstelling biedt je een kijkje in de toekomst van de bio-economie en de vele mogelijkheden voor het ontwikkelen van biobased producten. Test je kennis over de bio-economie en leer over de waarde van de plant, het materiaal en hoe planten gebruikt kunnen worden voor verschillende producten.

De tentoonstelling is een onderdeel van het EU Horizon2020 project BLOOM. BLOOM wil de kennis en bewustwording van Europese burgers over de bio-economie en innovaties vergroten. De bio-economie is een economie gebaseerd op biomassa – deze is circulair, zet in op klimaatadaptatie en is minder afhankelijk van fossiele brandstoffen.

Exhibitie: Design United

WUR is daarnaast partner in de 4TU.Federation samen met de technische universiteiten van Delft, Twente en Eindhoven. Deze heeft als doel de kloof tussen design en onderzoek te dichten. Naast het research centrum is het dit jaar voor het eerst dat Wageningen meedoet aan de expositie in het Klokgebouw. In deze tentoonstelling worden nieuwe innovatieve manieren van textiel productie getoond. Bloemenafval is de basis voor hernieuwbare textiel, en de Zee is de basis voor een nieuwe kijk op het gebruik van garens. Daarnaast is er een uitgebreid programma op 24 oktober waarin op een interactieve manier de toekomst van textiel en natuur wordt laten zien.