Activiteit

Finale Wageningen Youth Institute 2019

Het klimaat verandert, de zeespiegel stijgt en de wereldbevolking groeit maar door. In 2050 leven er bijna 10 miljard mensen op aarde. Die moeten allemaal genoeg kunnen eten zonder dat we de aarde uitputten. Scholieren zijn de uitdaging van het Wageningen Youth Institute aangegaan en doen met hun advies over het wereldvoedselvraagstuk mee aan de finaledag op 11 april!

Organisator Wageningen Youth Institute
Datum

do 11 april 2019 10:30 tot 17:00

Locatie Orion, gebouwnummer 103
Programma
10:30 Ontvangst
11:00 Opening van de dag en presentatie wereldvoedselvraagstuk Prof.dr.ir. Rudy Rabbinge
11:20 Wereldvoedselspel
12:00 Deelname aan Agro Food Robotica Parcours. We bezoeken drie robotica demonstraties en gaan in gesprek met wetenschappers
13:00 Lunch
14:00 Ronde tafel sessies met finalisten en jury
15:30 Pauze/ rondleiding over de campus
16:00 Afronding en Prijsuitreiking door Prof.dr.ir. Louise O. Fresco
16:15 Borrel

Juryleden

Arnold Bregt

Arnold Bregt.jpg

Dean of Education, Wageningen University & Research

Prof. dr. ir. Arnold Bregt is onderwijsdirecteur van Wageningen University & Research (WUR). Hij studeerde bodemkunde en bemestingsleer in Wageningen en is hoogleraar Geo-informatiekunde bij WUR. In zijn positie is hij verantwoordelijk voor de onderwijsvisie van WUR, maar hij begeleidt nog altijd (PhD)-studenten. Onderwijs was en blijft het belangrijkste onderdeel van zijn werk.

Mineke Rezelman

Mineke Rezelman

Consultant for Food Education & Engagement, Rabobank

Mineke Rezelman is consultant Banking for Food, Education & Engagement bij de Rabobank. Ze studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam, waarna zij het Food & Agri traineeship via Rabobank is gaan volgen. In haar rol werkt ze ondermeer aan de samenwerking tussen WUR en Rabobank met als doel de landbouw- en voedsel sector zo optimaal mogelijk voor te bereiden op de toekomst, om bij te kunnen dragen aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk. Hiernaast is zij samen met haar broer een eigen initiatief / bedrijf gestart ‘Jacob’s Juice’ met de focus op het verminderen van voedselverspilling. Van afgekeurde groente/fruit maken zij verse juices in het centrum van Amsterdam. Mineke: “Uiteraard hebben wij ‘the next generation’ hierbij hard nodig!”.

Joris Lohman

Joris Lohman

Directeur Food Hub

Joris Lohman is mede-oprichter van Food Hub – een social enterprise met als doel de transitie naar een beter voedselsysteem te versnellen. Food Hub is gespecialiseerd in transitie en innovatietrajecten en maakt trainingen, opleidingen en vernieuwende vormen van voedseleducatie. Daarnaast is Joris lid van de Board of Directors van Slow Food International.

Marloes Ruiter

Marloes Ruiter

Student BSc Gezondheid en Maatschappij, WUR

Marloes Ruiter is een van ‘de vier van wier’, de vier winnaars van het Wageningen Youth Institute in 2018. De onderzoeksvraag van haar profielwerkstuk luidde: ‘in welke mate kan zeewier een bijdrage leveren aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem?’ Met dit onderwerp won ze de reis naar het Global Youth Institute in Des Moines. Tegenwoordig is Marloes nog steeds nauw betrokken bij Wageningen University & Research, in  september is ze begonnen met de bachelor Gezondheid en Maatschappij.

Kijk voor meer informatie op:

Global Youth Institute.png