Wageningen Youth Institute 3 maart 2021

Hoe voeden we de wereld in 2050 op een eerlijke, duurzame en gezonde manier wanneer de wereldbevolking stijgt naar 10 miljard? Leerlingen gaan hierover op 3 maart in gesprek met experts.

Organisator Wageningen University

wo 3 maart 2021 13:00 tot 16:30

Locatie Online

Programma

Tijdens deze dag gaan leerlingen met experts in discussie over hun advies over het wereldvoedselvraagstuk. Daarnaast zal er een inspirerende talkshow zijn!

De winnaar van WYI 2021 gaat in oktober 2021 mee naar de uitreiking van de World Food Prize in Des Moines, de Verenigde Staten. Hij of zij ontmoet daar leerlingen en experts van over de hele wereld en doet mee aan het Global Youth Institute.

Advies inleveren

Deelnemende leerlingen kunnen hun advies voor 15 februari - 9.00 uploaden via dit formulier.

Wat is een rondetafelgesprek?

• Bij een rondetafelgesprek zitten zes tot acht leerlingen en twee of drie experts aan een tafel. Ze gaan samen in gesprek over het onderzoek dat de leerlingen hebben uitgevoerd en het advies dat ze geschreven hebben.
  • De leerlingen pitchen om de beurt hun advies in drie minuten. Aansluitend zullen de experts op de pitch reageren en zal een vooraf aangewezen leerling een vraag stellen.
  • Bij de pitch kun je geen gebruik maken van een (powerpoint) presentatie. Je mag wel materialen op scherm laten zien.
  • De leerlingen die hun onderzoek en advies met een groep hebben gemaakt worden verdeeld over de rondetafelgesprekken zodat iedereen de kans krijgt een advies te pitchen en er geen herhaling van onderwerpen ontstaat tijdens de gesprekken.
  • Na alle pitches is er tijd voor een gezamenlijke discussie waarbij dieper ingegaan kan worden op problemen en oplossingen.
  • Na afloop van de rondetafelgesprekken krijgen alle deelnemers een Borlaug Scholar certificaat.
Opzet van het rondetafelgesprek
Activiteit Tijd
Welkom, introductie en richtlijnen 10 minuten
Pitch van drie minuten door elke leerling. Vragen door de experts. Eén vraag van een vooraf aangewezen leerling 50 minuten