Activiteit

Food Filmfestival: The Biggest Little Farm

Deze favoriete film van onze landbouw Minister Carola Schouten is een heerlijke film voor iedereen die houdt van harmonie tussen mens en natuur, van een andere manier van omgaan met dieren en die gelooft in de kracht van de natuur om zichzelf te herstellen. The Biggest Little Farm toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van de zoektocht van twee mensen en hun hond en die bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend. Een heerlijk opwekkende film, die je hoopvol en blij gestemd achter laat.

Organisator Cultura Ede
Datum

do 8 oktober 2020 10:30 tot 12:30

Locatie Cultura, Molenstraat 45, Ede

Programma

09.45 uur zaal open
10.00 uur welkom door Hedzerd de Boer, Projectcoordinator Cultura Ede
10.10 uur start film
11.45 uur presentatie door Reina Kuiper, projectleider Wageningen University & Research over de Food Filmfestival filmwedstrijd
met ruimte voor vragen voor aanwezige docenten van middelbare scholen
12.00 uur einde programma

Kaartverkoop

Food Valley Netwerkscholen kunnen tegen inlevering van 1 voucher met hun klas naar de filmvertoning. Kies bij de kaartverkoop dan voor "Vrijkaart". De voucher wordt later verrekend.

Scholen van buiten het scholennetwerk zijn ook van harte welkom en betalen € 2,50 voor iedere leerlingen en € 5,00 voor iedere docent. Filmwedstrijd 'Voedsel en Kringlopen'

Je kunt geen kaarten meer kopen.

Filmwedstrijd

De film is het startpunt van een filmwedstrijd voor scholieren. Wat is jouw kijk op ‘Voedsel en kringlopen’? Maak een filmpje van minimaal 5 en maximaal 10 minuten en vertel het ons. Of het nu een korte documentaire, een animatie of comedy is, dat mag je helemaal zelf weten. Wie weet wordt jouw filmpje aan het grote publiek getoond! De beste drie filmpjes worden namelijk in het programma van het Food Filmfestival in 2021 in Cultura Ede opgenomen.

Food Valley Scholennetwerk

Het Food Valley Scholennetwerk is het regionale VO-HO netwerk waarin Aeres Hogeschool Wageningen, Christelijke Hogeschool Ede, Van Hall Larenstein Velp, Wageningen University & Research en 10 vo-scholen uit de regio samenwerken. Het Food Valley Scholennetwerk is een hecht samenwerkingsverband waarin leren met elkaar en van elkaar centraal staat.

Cultura

Cultura is het centrum voor kunst en cultuur in Ede. Zo bestaan wij onder andere uit een theater, bibliotheek, stadswinkel, galerie en café, maar bieden wij ook cursussen en workshops en educatiemateriaal voor het primair en voortgezet onderwijs.