
Activiteit
Ga in gesprek over de maaltijd van morgen
Hoe wordt in de toekomst gezond voedsel geproduceerd voor iedereen, met respect voor onze planeet en alle mensen en dieren die hier leven? Dat is de centrale vraag in de visie op de toekomst van het Nederlandse voedselsysteem door de Wageningse wetenschappers Imke de Boer, Evelien Olde en Kawire Gosselink. Recentelijk geselecteerd in de top 10 "Visionaries" van de prestigieuze internationale Food System Prize. Vanavond kan iedereen met de wetenschappers in gesprek tijdens een gratis toegankelijke Livecast van Pakhuis De Zwijger.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de Video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Volgens de initiatiefnemers is herinrichting van het voedselsysteem alleen mogelijk als alle actoren in het voedselsysteem een bijdrage leveren. Bijvoorbeeld dat akkerbouwers in 2050 meerdere gewassen in stroken verbouwen en dat varkens en kippen alleen nog maar biomassa eten die ongeschikt is voor menselijke consumptie. Plantaardig en gezond voedsel wordt normaal, gemakkelijk en aantrekkelijk. Nederlanders gaan meer lokale en plantaardige producten eten. Reclame voor frisdranken en andere producten met lege calorieën is verboden. Bovendien zullen daken groen zijn of zonnepanelen hebben. De economische welvaart in 2050 wordt gemeten aan de hand van het Nationaal Maatschappelijk Product in plaats van het Bruto Nationaal Product.