Dialogue

Games for Dialogue: Let’s play

Serious games hebben de potentie om een goede dialoog aan te wakkeren. Tegelijkertijd kunnen dialoogprincipes ook serious games verbeteren vanwege hun interactieve aard. Hoe kunnen we deze twee werelden samenbrengen en van elkaar leren? In dit minisymposium onderzoeken we de relatie tussen serious games en dialoog voor onderzoek en in het onderwijs.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

vr 9 december 2022 13:30 tot 17:00

Locatie Plus Ultra II, Bronland 10

Tijdens deze interactieve middag kan je interactieve games spelen die zijn ontworpen om onderzoekers, docenten en studenten te ondersteunen om buiten hun vakgebied te denken en de grenzen van interdisciplinaire dialoog te verkennen. Door deze verschillende spellen te ervaren zal je inzien hoe je een serious game kunt faciliteren, ontwerpen en gebruiken. In het tweede gedeelte van de middag gaan we in op de uitdagingen en potentie van serious games zoals machtsdynamiek, ongelijk speelveld, degenen die de regels van het spel niet volgen, enz.

Deze middag wordt georganiseerd in samenwerking met Wageningen Dialogues, de WUR Game Hub, PE&RC en WIMEK en fungeert als aanloop naar toekomstige evenementen: Federico Andreotti's promotie op 12 december, WIMEK inter- en transdisciplinaire activiteiten en is onderdeel van de maandelijkse Dialogue Community meet-ups.

13:30 - 15:15 Speel verschillende spellen, gemaakt of gebruikt door WUR onderzoekers
15:15 - 15:30 Pauze
15:30 - 17:00 Gezamenlijke verkenning van de mogelijkheden en uitdagingen van serious gaming, samen met game- en dialoogexperts
17:00 Borrel en snacks om in gesprek te blijven