Activiteit

Grand Finale WUR Student Challenge: ReThink Protein

Save the date: Grand finale van de Rethink Protein Challenge op 27 juni.

Wil je graag meer weten over de laatste ontwikkelingen in de proteïne transitie? En ben je benieuwd hoe we in de toekomst 9 miljard mensen gaan kunnen voeden? Vergeet je dan niet te registreren voor de Grand Finale van de Rethink Protein Callenge op 27 juni.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

do 27 juni 2019 11:00 tot 16:30

Locatie Orion, gebouwnummer 103

De Grand Finale

Tijdens de Grand Finale, die gehouden wordt in de Waaierzaal in het Orion gebouw, zullen de 20 studententeams die de finale van de Rethink Protein Challenge gehaald hebben hun idee of prototype pitchen voor de Grand Jury. Samen met business partners zijn de finalisten al maanden bezig met hun innovatieve project en ze kijken er dan ook naar uit om tijdens dit event je te overtuigen van hun potentiele doorbraak in de proteïne transitie.

Naast de pitches van de studententeams zal er ook een Innovation Market gehouden worden in The Spot, waar je de finalisten en business partners zoals Syntega, The Greenery, Cargill en Vion Food Group kunt ontmoeten. Tijdens de Innovation Market zal BNR Radio aanwezig zijn om het event live uit te zenden. Ben je niet de gehele dag beschikbaar? Kom dan dus zeker wel even langs bij de Innovation Market tussen 12.15 en 13.45!

Na de Innovation Market zal de finaleronde plaatsvinden, waarbij David Welch van The Good Food Institute een Keynote speech zal geven en er een panel discussie en ‘final battle’ gehouden zal worden. Als afsluiter zal er een Award Ceremony zijn waarna er hapjes en drankjes geserveerd worden.

Rethink Protein Challenge

De Rethink Protein Challenge is een uitdaging voor studenten om met een innovatief businessplan of prototype te komen dat een oplossing biedt voor het voeden van wereldwijd 9 miljard mensen met duurzame, betaalbare en gezonde proteïnes. Tijdens de verschillende fases van de challenge zijn de studententeams begeleid door business partners om zo hun project verder te ontwikkelen.

In de Grand Finale zullen de 20 finalisten strijden om prijzengeld tussen €500,- en €5.000,-, support van partners om het idee of prototype verder te ontwikkelen en een plek in de ‘Dutch 4TU Impact Finals’, waar de beste studententeams van alle technische universiteiten in Nederland het tegen elkaar zullen opnemen.

We zien je graag bij de Grand Finale!

Het gehele programma van de grand finale vind je hier.