Workshop

Grief & Writing

Rouw kent vele gezichten. Iedereen reageert anders op verlies. Misschien ben je boos, verdrietig of wil je herinneringen delen. Schrijven kan je helpen je gevoelens van rouw te verwerken. Delen ook (maar dat hoeft niet).

Organisator Student Training & Support
Datum

zo 26 februari 2023 15:30

Duur Last Sunday every month | 15.30- 17.30h
Locatie ONLINE via MS Teams

Schrijven kan helen

Door middel van korte creatieve schrijf oefeningen drukken we onze rouwverhalen uit, geven stem aan ons verdriet of schrijven we onze warme herinneringen aan dierbaren op. Dit op zich kan helend werken. Hierna kun je jouw ervaringen en adviezen delen met anderen en van hen leren. Omdat iedereen op een andere manier rouwt, kan dit leiden tot nieuwe inzichten.

Je werkt vanuit thuis: een veilige en vertrouwde plek om te schrijven, terwijl je online je persoonlijke verhalen deelt en een stem geeft aan jouw gevoelens tijdens de rouw.

Studenten ervaringen

“Ik heb deze workshop erg gewaardeerd. Het was zo’n unieke en veilige open plek om mijn emoties te verwerken. Ik voelde mij veel minder alleen tijdens mijn rouwproces dankzij de verbintenis met andere die vergelijkbare emoties ervaren. Het schrijven hielp mij mijn gedachten te ordenen en mijn situatie helderder te visualiseren. Het is ook iets wat ik zelfstandig kan voortzetten om mijn gevoelens verder te verwerken.”

“Ontzettend bedankt voor deze workshop en het openstellen en kwetsbaar durven zijn. Het was ontroerend en heeft mij geholpen mijn hoofd leeg te maken.”

“Deze workshop gaf mij een geschikte plek om met mijn rouw aan de slag te gaan, ik ben dankbaar dat ik mijn verhaal heb kunnen delen en ook naar anderen heb kunnen luisteren.”

Opvolgende workshops

Zondag 26 Maart
Zondag 30 April
Zondag 28 Mei
Zondag 25 Juni

Allemaal van 15.30-17.30, Online via MS Teams.