Lezing

Hive Masterclass: Big Data & Ethics (UK only)

Doe mee aan deze zeer fascinerende Masterclass, waar Youssef El Bouhassani de ethiek van Big Data bespreekt door casestudy's en intrigerende praktijkverhalen te laten zien. Wat kunnen we ervan leren?

Organisator Unilever
Datum

do 8 april 2021 16:00 tot 17:00

Wat te verwachten?

“Big Data” speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Data wordt vaak gebruikt om (consumenten) gedrag te voorspellen. Het lijkt erg efficiënt, maar hoe zeker kunnen we zijn dat wat de gegevens ons vertellen, ook daadwerkelijk zal gebeuren? En hoe zit het met de risico's, zoals privacyschending en manipulatie? Een voormalig NSA-directeur zei ooit: "We vermoorden mensen op basis van metadata".

Tegelijkertijd heeft Big Data ook veel potentie. Niet alleen in termen van geld, maar ook in termen van gezondheid of veiligheid. Vaak geven gegevens een efficiëntere diagnose van een patiënt dan een arts, of voorspellen ze wanneer iets moet worden gerepareerd voordat het daadwerkelijk kapot gaat.

Over de spreker

Youssef El Bouhassani is docent en onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij ontwikkelde Learning Levels - een AI-gestuurd leerplatform, en is lid van de National Think Tank on Big Data. In 2018 werd hij verkozen tot Docent van het Jaar van alle Nederlandse universiteiten.

Over Hive Masterclasses

Elke maand verwelkomen we virtueel een intrigerende expert in Hive om een ​​interactieve Masterclass te geven over een scala aan onderwerpen. Van ethiek tot intellectueel eigendom, van big data tot sociale psychologie en van kunstgeschiedenis tot kunstmatige intelligentie.