Lezing

Hoogsensitiviteit, hoe werkt het?

Mensen verschillen in hoe gevoelig ze zijn voor omgevingsprikkels zoals licht, geluid of drukte. Mensen die een verhoogde gevoeligheid hebben voor deze prikkels, noemen we hoogsensitieve personen (HSP). Hoogsensitiviteit is geen aandoening maar een eigenschap die verband houdt met het sneller overprikkeld raken door omgevingsfactoren. Een op de vijf mensen blijkt hooggevoelig te zijn. Dat kan lastig zijn op het werk maar je kunt er zeker ook profijt van hebben.

Organisator Wageningen University & Research
Datum

ma 23 januari 2023 12:30 tot 13:30

Locatie Impulse, gebouwnummer 115

Corina Greven, hoogleraar Environmental Sensitivity in Health bij het Radboud UMC doet o.a. onderzoek naar de persoonlijke ervaringen van hoogsensitieve mensen: wat is de impact van HSP en hoe richten mensen hun werkende leven hierop in? Volgens Greven is overprikkeling vooral een karaktereigenschap die niet altijd gemakkelijk is maar zeker ook positieve kanten heeft.

Op 23 januari zal zij komen vertellen over haar onderzoek en daarbij ook iets delen over haar persoonlijke bevindingen als hoogsensitief mens. Herken je iets van het bovenstaande of ben je geïnteresseerd in het onderwerp, kom dan naar de lezing in Impulse.

Aanmelden is niet nodig.